Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα-Τσικνοπέμπτη: Την πάντρεψαν τη Βασίλισσα του Καρνάβαλου- Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Άνω Πόλη – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ | Ειδήσεις Πάτρα Νέα
Πάτρα-Τσικνοπέμπτη: Την πάντρεψαν τη Βασίλισσα του Καρνάβαλου- Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Άνω Πόλη - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα-Τσικνοπέμπτη: Την πάντρεψαν τη Βασίλισσα του Καρνάβαλου- Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Άνω Πόλη – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ | Ειδήσεις Πάτρα Νέα


Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Πάτρα για την Τσικνοπέμπτη με το γλέντι να έχει μεταφερθεί πλέον στην Άνω Πόλη, όπου …παντρεύτηκε νωρίτερα η Βασίλισσα του Καρνάβαλου!

Νιογάμρπια, κουμπάροι και καλεσμένοι κατέληξαν στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την κεντρική πλατεία της πόλης με τη συναυλία των Γκιντίκι.

«Ο Γάμος της βασίλισσας του Καρνάβαλου» ξεκίνησε από την πλατεία Ταμπαχάνων με το γαμήλιο άρμα με την βασίλισσα. Το δρώμενο είχε ετοιμάσει η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Φωτο Σάββας Τζάκης

Σύλλογοι της περιοχής παρουσίασαν επίσης δρώμενα που είχαν ετοιμάσει στα σημεία Γερμανού & Βότσαρη και Παλαιών Πατρών Γερμανού & Ράμου .

Το καρναβαλικό δρώμενο της νύφης με τίτλο «καρναβάλι τα νιογάμπρια – σάτυροι οι καλεσμένοι» παρουσίασε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου η θεατρική ομάδα Ζαβλανίου

Στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ καλλιτεχνικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής («ΓΚΙΝΤΙΚΙ») έχει προγραμματίσει συναυλία.

Πάτρα: Η καρδιά της Τσικνοπέμπτης χτυπά στη Ρήγα Φεραίου – ΦΩΤΟ

Από νωρίς το πρωί της Τσικνοπέμπτης η Πάτρα μύριζε τσίκνα από τις εκατοντάδες ψησταριές – ακόμα και ολόκληρες σούβλες – που στήθηκαν στους δρόμους της πόλης για το έθιμο της ημέρας σε καρναβαλικούς ρυθμούς, που θύμιζαν προ-covid εποχές.

Τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες το ψήσιμο ξεκίνησε από το πρωί, με τα σουβλάκια και τις υπόλοιπες τσικνο- λιχουδιές να πέφτουν πάνω στα κάρβουνα και ένα σύννεφο τσίκνας να εξαπλώνεται σιγά – σιγά σε όλη την πόλη.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: