Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Βατραχάνθρωποι και ΜΑΤ έχουν «ζώσει» το παλιό λιμάνι
Πάτρα: Βατραχάνθρωποι και ΜΑΤ έχουν «ζώσει» το παλιό λιμάνι | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Πάτρα: Βατραχάνθρωποι και ΜΑΤ έχουν «ζώσει» το παλιό λιμάνι


Ενας ακήρυκτος πόλεμος μαίνεται στο Ιόνιο, την ίδια ώρα που οκτώ Νατοϊκά πλοία από τα μεσάνυχτα έχουν ελλιμενισθεί στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας!

Η Νατοϊκή ναυτική δύναμη είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση Ρωσικών ναυτικών δυνάμεων επιφανείας στην Αν. Μεσόγειο, οι οποίες πιθανότατα συνοδεύονται από υποβρύχια.

Την ίδια στιγμή στην πόλη της Πάτρας αποφεύχθηκε μια ανεπιθύμητη χρονικά ταύτιση του κατάπλου των Νατοϊκών πολεμικών πλοίων με την διεξαγωγή του προγραμματισμένου ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου «Φάνης Τσιμιγκάτος».

Το γεγονός ότι η διαδρομή του χθεσινού αγώνα συμπεριελάμβανε και το κομμάτι από την προβλήτα της Αγίου Νικολάου μέχρι το θεατράκι της μαρίνας, ήταν αρκετό για να προκληθεί αναστάτωση και προσωρινά να τεθεί ζήτημα αναβολής του ημιμαραθωνίου.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Εγκαιρα, ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό αποφεύχθηκε, γιατί δόθηκε η λύση της αρόδου παραμονής της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στον Πατραϊκό κόλπο, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ας σημειωθεί ότι στις συνεννοήσεις πρωτοστάτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος τηλεφώνησε στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας να «υποχωρήσει» το ΝΑΤΟ για να μην συμπέσει ο ελλιμενισμός με τον αγώνα. Εξ άλλου σε παράλληλη ανοικτή γραμμή βρισκόταν και ο Λιμενάρχης της Πάτρας, Λάζαρος Χανουμίδης, με τον Αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη. Το αίτημα, τελικά, έγινε δεκτό και τα Νατοϊκά πλοία κατέπλευσαν στο παλιό λιμάνι τα μεσάνυχτα!

Στο μεταξύ, από χθες τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία ελήφθησαν μετά από συνεννόηση του Λιμεναρχείου με την τοπική ΕΛΑΣ, είναι δρακόντεια και για τον πρόσθετο λόγο ότι ηγείται της Νατοϊκής ναυτικής δύναμης Τούρκος αξιωματικός. Ας σημειωθεί ότι στη σύνθεση της «αρμάδας» μετέχουν δύο Τούρκικα πλοία, ενώ τα άλλα 6 προέρχονται από την Πορτογαλία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Ειδικές δυνάμεις θα περιπολούν ανελλιπώς σήμερα, αύριο και την Τρίτη σε όλο τον λιμενικό άξονα, ενώ θα βρίσκονται σε επιφυλακή μια ενισχυμένη διμοιρία ΜΑΤ, δύναμη της ΟΠΚΕ και άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της αποτροπής κάθε κινδύνου προβοκάτσιας ή δολιοφθοράς, έχει επιστρατευθεί και ομάδα βατραχανθρώπων που θα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα μέχρι την Τρίτη, οπότε πρόκειται να γίνει ο απόπλους της Νατοϊκής δύναμης.

Οι αξιωματικοί και οι άνδρες των 8 πολεμικών πλοίων έχει προβλεφθεί να κυκλοφορήσουν στην Πάτρα, με πολιτική περιβολή, σε άγνωστες ώρες και κάτω από συνεχή και διακριτική παρακολούθηση των αρχών Ασφαλείας.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: