Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ζαφειρόπουλος υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού με στήριξη Βαγενά – Το παρασκήνιο της συμφωνίας | Ειδησεις
Πάτρα: Ζαφειρόπουλος υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού με στήριξη Βαγενά - Το παρασκήνιο της συμφωνίας

Πάτρα: Ζαφειρόπουλος υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού με στήριξη Βαγενά – Το παρασκήνιο της συμφωνίας | Ειδησεις


Σε υπέρβαση του αδιεξόδου για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου οδηγείται ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, καθώς οι δύο πρώτοι συνδυασμοί «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» και «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο», φέρονται να κατέληξαν χθες σε συμφωνία συνεργασίας.

Οι κρούσεις εκ μέρους του Γιώργου Βαγενά προς τον Κώστα Ζαφειρόπουλο για συνεργασία στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΣΠ, τελικά βρήκαν ανταπόκριση μετά από ημέρες διαβουλεύσεων, αφού ο πρώτος συμφώνησε στον όρο του δεύτερου για νέα εκκαθάριση του μητρώου και επανεγγραφή των ενεργών μελών που είχαν διαγραφεί για καθαρά τυπικούς λόγους το προηγούμενο διάστημα. Αυτή η συμφωνία αναμένεται να λάβει μορφή διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί άμεσα για να υλοποιήσει τη νέα εκκαθάριση.

Ετσι, στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο που συγκαλεί για τις 9 το βράδυ, ο επικεφαλής της «Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων» Γιώργος Βαγενάς ως πλειοψηφών σύμβουλος, αναμένεται να στηρίξει για την θέση του προέδρου την υποψηφιότητα που θα θέσει ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η «ΘΥΣΙΑ»

Το κλείσιμο της συμφωνίας υπονόησε με ανάρτησή του χθες το πρωί ο Γιώργος Βαγενάς στο facebook όπου ανέφερε: «Επειδή πολλές φορές η ενασχόλησή μας με τα κοινά δεν επιβραβεύεται πάντα, η αληθινή μου ανταμοιβή είναι η εξής» και παρουσιάζει τις μέχρι σήμερα εκλογικές του επιτυχίες, κλείνοντας με το 40% της παράταξης ΕΔΙΚΕ της οποίας είναι σήμερα επικεφαλής.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο υπήρξαν και «θυσίες» ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία. Ο δεύτερος σε ψήφους από την παράταξη του Γιώργου Βαγενά και πρώην γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μάκης Μακρής, με ανάρτησή του στο facebook δηλώνει ότι δεν θέλει καμία αρμοδιότητα στο νέο προεδρείο.

Πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι αυτός ήταν ένας από τους όρους για να προχωρήσει η προσέγγιση και συνεργασία μεταξύ Βαγενά – Ζαφειρόπουλου.

Κατσιγιάννης: Ακόμη περιμένουμε τον κ. Ζαφειρόπουλο

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ένας κύκλος επαφών του Γιώργου Βαγενά όπως και του Κώστα Ζαφειρόπουλου, με τους επικεφαλής και των άλλων τριών παρατάξεων (Μ. Κατσιγιάννης, Γ. Ρούπας, Κ. Τηλιγάδης) που όμως δεν απέδωσαν καρπούς.

Τη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των τριών παρατάξεων Μάκη Κατσιγιάννη, Κώστα Ζαφειρόπουλου και Γιάννη Ρούπα για συνεργασία και εκλογή νέου προεδρείου, επιβεβαίωσε χθες ο πρώτος με δήλωσή του, όπου ο ίδιος είχε προτείνει:
> Οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην τελευταία δεκαετία.
>Επαναφορά του Μητρώου, με επιστροφή των αδίκως διαγραφέντων.
>Αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας του Συλλόγου με τους εμπόρους.

Ο κ. Κατσιγιάννης δηλώνει: «Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως και στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, χωρίς διάθεση συναλλαγής και ανταλλαγμάτων, ζητάμε την πραγματοποίηση των παραπάνω προτάσεων. Σε αυτή τη βάση συνομιλούμε με όλους. Περιμένουμε την απάντηση του κ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μας είπε ότι θα μιλήσουμε τη επόμενη μέρα και ακόμη τον περιμένουμε. Ισως έχει άλλα πράγματα μυαλό του», τονίζεται στην ανακοίνωση της «Νέας Πρότασης».

Εμπορική Ανανέωση: «Είχαμε αντιληφθεί τι θα συνέβαινε»

Πάτρα: Ζαφειρόπουλος υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού με στήριξη Βαγενά - Το παρασκήνιο της συμφωνίας

Η «Εμπορική Ανανέωση» σε ανακοίνωσή της, εκφράζει λύπη γιατί «διαπιστώνουμε πως για ακόμη μία φορά κάποιοι ενήργησαν αποκλειστικά για το συμφέρον τους και την… καρέκλα! Ξεγυμνώνονται με μεγάλη ευκολία, ξεπουλώντας κάθε ηθικό τους πλεονέκτημα, χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι σε όλους όσοι τους στήριξαν και τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους». Η παράταξη δηλώνει ότι δεν θα αποτελέσει δεκανίκι και άλλοθι κανενός, ούτε θα προδώσει τη νωπή λαϊκή εντολή του εμπορικού κόσμου για ουσιαστική αλλαγή και ανανέωση.

Η «Εμπορική Ανανέωση» αναφερόμενη στη συνάντηση που έγινε προ ημερών μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, πλην Γιώργου Βαγενά, τονίζει πως κατέθεσε ανοικτή πρόταση διαπαραταξιακής εκπροσώπησης, με ετήσια εναλλαγή σε όλες τις θέσεις του προεδρείου. Και ενώ περίμεναν απάντηση, έμαθαν για ειλημμένες αποφάσεις συνεργασίας «με εκείνους που προεκλογικά πολέμησαν και κατήγγειλαν δημόσια για τις αθρόες διαγραφές μελών από το μητρώο, για κομματικά παιχνίδια, κι άλλα πολλά».

Η παράταξη τονίζει ότι εγκαίρως είχε αντιληφθεί τι θα συνέβαινε και δηλώνει θα σταθεί απέναντι σε όλους και όσοι πληγώνουν το πατραϊκό εμπόριο και κρατούν όμηρο τον σύλλογο.

 

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: