Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πατρινό Καρναβάλι 2023: Στο πόδι ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική, Λιμενικό
Pelop Facebook

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Στο πόδι ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική, Λιμενικό

– Αναλυτικά στην «Π» ο σχεδιασμός και τα μέτρα του τριημέρου


Κατά τα πρότυπα των προ κοβιντ εποχών, καταρτίστηκε ο σχεδιασμός των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας της Αστυνομίας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή. Οι αστυνομικοί που υπολογίζεται πως θα βρίσκονται επί ποδός σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 600 άτομα.

Πάτρα – Καρναβάλι: Τα τελευταία δεδομένα για τον καιρό του τριημέρου – Πού θα βρέξει

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι ενισχυτικές δυνάμεις που θα βρεθούν στην Πάτρα, είναι 7-8 διμοιρίες ΜΑΤ, μια εκ των οποίων ΥΑΤ από την Αθήνα, όπως επίσης και αστυνομικοί από υποδιευθύνσεις Ασφάλειας. Αθροιστικά ο αριθμός των «φιλοξενούμενων» ενστόλων εκτιμάται στα 150 άτομα.

Εντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και διαρκείς οι έλεγχοι σε συνεργασία με τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη φαινομένων παρεμπορίου, αισχροκέρδειας, αλλά και υπαίθριας εμπορίας ειδών εστίασης και αλκοόλ.

Στο σχέδιο της τοπικής ΕΛΑΣ, αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πληροφόρηση για έλευση οργανωμένων «μπαχαλάκηδων», σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», περιλαμβάνονται ενέργειες που αφορούν στον άμεσο εντοπισμό «υπόπτων», με αστυνομικές πηγές να επισημαίνουν «θα καταλάβουν ότι είμαστε παρόντες και πως η πόλη δεν είναι ανεξέλεγκτη».

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας θα βρίσκεται και η Πυροσβεστική. «Διασπορά ισχυρών δυνάμεων σε «στρατηγικά» σημεία της πόλης, για τη διασφάλιση της άμεσης επέμβασης, εάν απαιτηθεί. Πυροσβεστικά οχήματα αλλά και μοτοσυκλετιστές θα βρίσκονται στο δρόμο. Σε επιφυλακή για συνδρομή θα τεθούν και όμορες υπηρεσίες» δήλωσε στην «Π», ο συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Νίκος Ρουμελιώτης.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Σημαντική θα είναι και η συμβολή των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Η παρουσία και τα μέτρα του Λιμενικού έγκειται πρωτίστως στη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διέλευσης των οχημάτων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Δήμου Πατρέων κ.λπ., εντός της λιμενικής ζώνης από την πύλη της οδού Γούναρη μέχρι και την πύλη 7 (στο ύψος της Ηρ. Πολυτεχνείου), από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», θα απαγορευθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στο παλαιό λιμάνι, από την είσοδο στη Γούναρη μέχρι και τον προβλήτα της Αγίου Νικολάου. Με ειδική άδεια θα εισέρχονται οι εργαζόμενοι.

Ειδικά για την τελετή λήξης το βράδυ της Κυριακής, στο μόλο της Αγ. Νικολάου, αν και δεν αποτελεί χώρο αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου, θα διατεθούν δυνάμεις προκειμένου να επέμβουν εφόσον κριθεί ανάγκη σε οποιοδήποτε περιστατικό καταγραφεί στο χερσαίο τμήμα και στη θαλάσσια ζώνη, με σκάφη να περιπολούν στο σημείο.

«Υπάρχει η απαιτούμενη κινητοποίηση και ένα καλό επίπεδο συντονισμού», δήλωσε στην «Π» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Λάζαρος Χανουμίδης.

Σήμερα, κατόπιν αυτοψίας που θα πραγματοποιηθεί, θα οριστικοποιηθεί η παραχώρηση στον Δήμο έπειτα από σχετικό αίτημα, τμήματος του προβλήτα 12 (κοντά στο θεατράκι) για τη στάθμευση των περίπου 100 λεωφορείων και πούλμαν ταξιδιωτικών γραφείων που θα «επιστρατευθούν», από τα Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, για τη μεταφορά επισκεπτών στην πόλη.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: