Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε πρώτο πλάνο η ασφαλής διέλευση των πεζών!
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε πρώτο πλάνο η ασφαλής διέλευση των πεζών!
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε πρώτο πλάνο η ασφαλής διέλευση των πεζών! - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε πρώτο πλάνο η ασφαλής διέλευση των πεζών!

Έχει παρατηρηθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατυχημάτων στους δρόμους προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος και τα περισσότερα ατυχήματα στα οποία εμπλέκεται πεζός συμβαίνουν λόγω της κακής ποιότητας υποδομής των διαβάσεων. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση της Κατασκευής Πρότυπων Διαβάσεων σε Κόμβους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αναβάθμιση 344 απλών σηματοδοτούμενων διαβάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε πρότυπες. Μέσω της αναβάθμισης των σηματοδοτούμενων διαβάσεων σε πρότυπες η Περιφέρεια εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών στην περιοχή παρέμβασης.

Πιο συγκεκριμένα, το συνδεδεμένο με τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες σύστημα, θα ενεργοποιείται σε συγχρονισμό μαζί τους, ώστε να ενισχύεται η προσοχή τόσο των πεζών, όσο και των διερχόμενων από τη διάβαση οχημάτων. Έτσι, το σύστημα έξυπνης διάβασης πεζών θα γίνεται περισσότερο αντιληπτό από τα συνήθη, απλά συστήματα αναλαμπόντων φανών, τα οποία είναι ενεργοποιημένα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και τα οποία με το πέρας του χρόνου οι χρήστες του δρόμου, και ιδίως οι οδηγοί που διέρχονται συχνά από αυτά, τα αγνοούν αφού τα παρατηρούν συνεχώς αναμμένα ακόμα και σε χρονικές περιόδους που δεν είναι αναγκαίο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραβατικότητα στους δρόμους.

Τι αλλάζει

Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα, είτε πρόκειται για σηματοδοτούμενη διάβαση με επενεργούμενη φάση πεζών, είτε για σηματοδοτούμενη διάβαση με σταθερή φάση πεζών. Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης είναι ο φωτισμός της πεζοδιάβασης από τις συσκευές σήμανσης τύπου LED, οι οποίες είναι ενσωματωμένες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο πεζοδρόμιο, αλλά και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσής της. Σκοπός του συστήματος είναι οι οδηγοί των οχημάτων να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις. Παράλληλα, ενεργοποιείται ένα σύνολο έξυπνων συσκευών οι οποίες στοχεύουν στην καλύτερη πληροφόρηση των πεζών, τόσο για τους εναπομείναντες χρόνους πρασίνου και κόκκινου όσο και για άλλα κυκλοφοριακά ζητήματα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: