Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Περιφέρεια – Νέα κόντρα για τα έργα: Φαρμάκης-Κατσιφάρας… «στα όπλα»
Περιφέρεια - Νέα κόντρα για τα έργα: Φαρμάκης-Κατσιφάρας... «στα όπλα» | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Περιφέρεια – Νέα κόντρα για τα έργα: Φαρμάκης-Κατσιφάρας… «στα όπλα»


Μία ανακοίνωση της πρώην περιφερειακής αρχής του Απ. Κατσιφάρα, στην οποία αναφερόταν πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παίρνει το «Βραβείο Αναποτελεσματικότητας στο ΕΣΠΑ και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό» από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, οδήγησε σε πολιτική σύγκρουση με τη νυν… του Ν. Φαρμάκη

«Οταν, από τις αρχές του 2020 την παροτρύναμε ν’ αλλάξει πολιτική κατεύθυνση στη διαχείριση της πανδημίας και να σταθεί δίπλα στους πολίτες για τις οικονομικές επιπτώσεις, ήταν αμετανόητη και μιλούσε για μοντέλο διοίκησης που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Με στοιχεία της Eurostat, το 2020 και το 2021 ήταν προτελευταία στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ, πρωταθλήτρια στην αύξηση κινδύνου φτώχειας και στην επιδείνωση της υποαπασχόληση. Ο κ. Φαρμάκης, όσο και να προσπαθεί να πείσει ότι όλα πάνε καλά η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Ας αλλάξει πολιτική και να σταθεί δίπλα στην κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΠΔΕ κατηγορώντας τον πρ περιφερειάρχη πως μαρτυράει μόνος του το μέγεθος της αποτυχημένης θητείας του. «Μας έμφεται για την απορροφητικότητα των πόρων ΕΣΠΑ. Ξεχνάει ή τεχνηέντως αποκρύπτει τον υπερδιπλασιασμό της, που ο ίδιος άφησε. Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης καθώς τα στοιχεία της Eurostat αφορούν εικόνα που έχει το δικό του θλιβερό αποτύπωμα στην διοίκηση. Ο ίδιος προετοίμασε και «έτρεξε» το μεγαλύτερο τμήμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020, επιδεικνύοντας τραγικά χαμηλές επιδόσεις» αναφέρει η απάντηση.

Η περιφερειακή αρχή, όταν ανέλαβε το 2019, ξεκίνησε μία τεράστια προσπάθεια να αυξήσει όλους τους δείκτες, γεγονός που αποτυπώνεται στην εξέλιξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος σε σχέση με το 2021, που εύκολα καταλαβαίνει κανείς τη μεγάλη πρόοδο σε προσκλήσεις, εντάξεις, νομικές δεσμεύσεις και δαπάνες του ΕΣΠΑ. Η απορροφητικότητα, από 26,62% το 2019, έφτασε στο 56,19% στο τέλος του 2021, κι αυτό δεν έγινε απλά, ούτε τυχαία. Η Δυτική Ελλάδα έχει κερδίσει θέσεις. Είναι 4η από 7η στην έκδοση προσκλήσεων, 4η από 6η στην εξέλιξη εντάξεων και 9η από 11η στις νομικές δεσμεύσεις.

«Με άλλα λόγια, κατηγορεί εμάς για δικά του αποτελέσματα. Τα δικά μας, δυστυχώς γι’ αυτόν αλλά ευτυχώς για την περιοχή δείχνουν μόνο βελτίωση.

Οχι απλώς ματαιοπονεί ο κ. Κατσιφάρας, προσπαθώντας πάλι να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, αλλά και… μαρτυράει μόνος του το μέγεθος της αποτυχημένης θητείας του» καταλήγει η Περιφέρεια.

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: