ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Περισσότερο τουρισμό επιθυμεί η Σύρος
Περισσότερο τουρισμό επιθυμεί η Σύρος

Περισσότερο τουρισμό επιθυμεί η Σύρος


Το «βλέμμα» στραμένο στην τουριστική βιομηχανία έχει η Σύρος, που εν όψει της τρέχουσας τουριστικής σαιζόν φιλοδοξεί να μεγαλώσει περισσότερο τις τουριστικές της ροές. 

Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός επισημαίνει ότι την τετραετία 2014-2018 οι τουριστικές αφίξεις του νησιού αυξήθηκαν κατά 40%. Πέρυσι το εξεταζόμενο διάστημα η Σύρος προσέλκυσε 201.000 επισκέπτες.

Για τη νέα σεζόν οι εκτιμήσεις είναι ιδιαίτερα θετικές, με τον κ. Μαραγκό να υπογραμμίζει ότι με βάση το πλάνο μάρκετιγκ του νησιού, η Σύρος ποντάρει στο εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα και στοχεύει στις αγορές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας αλλά και στις αγορές των Βαλκανίων.

Στο μέτωπο των υποδομών ο κ. Μαραγκός τονίζει ότι αναβαθμίζεται το λιμάνι της Ερμούπολης, όπως επίσης σε τροχιά αναβάθμισης είναι και ο αερολιμένας Σύρου, με στόχο να υποδέχεται πτήσεις τσάρτερ, κάτι που όπως εκτιμάται θα «απογειώσει» τις αφίξεις. Στοίχημα για τον τουριστικό κόσμο του νησιού είναι η ενίσχυση της σύνδεσης του νησιού με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, προκειμένου να υλοποιηθούν τουριστικά συνδυαστικά πακέτα, αφού οι ξένοι επισκέπτες των κυκλάδων θέλουν να γνωρίσουν την πλειονότητα των νησιών του συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Τέλος, η Σύρος το τριήμερο 6-9 Ιουνίου αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, απόρροια της διοργάνωσης οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: