Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πιστοποιήσεις και σταφύλι να αντέχει στο ράφι ζητούν τα σούπερ μάρκετ – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί
Πιστοποιήσεις και σταφύλι να αντέχει στο ράφι ζητούν τα σούπερ μάρκετ

Πιστοποιήσεις και σταφύλι να αντέχει στο ράφι ζητούν τα σούπερ μάρκετ – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί


Με επικεφαλής δύο νέους γεωπόνους και παραγωγούς τον Τάσο Θανασενάρη και τον Βασίλη Στάθη, σ’ αυτή την κίνηση των παραγωγών συµµετέχουν 23 µέλη από 11 οικογένειες της περιοχής µε την καλλιέργεια να φτάνει τα 500 στρέµµατα γης και το 90% των παραγόµενων ποσοτήτων που ανέρχονται σε περίπου 700 τόνους το έτος να  κατευθύνονται στο εξωτερικό, διατηρώντας πιστοποιήσεις Agro 2.1, Agro 2.2 και Globalgap.

Σύµφωνα µε τον Βασίλη Στάθη το µεγαλύτερο ζήτηµα για τα µέλη της οµάδας είναι το κόστος παραγωγής των Thompson, καθώς έχουν µεγαλύτερες ανάγκες θρέψης για να αποκτήσουν µέγεθος και εµφάνιση, ενώ δεν έχουν ανθεκτικότητα στη βροχή. Αντίθετα το Crimson που είναι λιγότερο παραγωγικό, έχει µεγαλύτερη αντοχή στα καιρικά φαινόµενα. Οι αποδόσεις των Thompson στο χωράφι είναι 2 µε 2,5 τόνους το στρέµµα, ενώ τα Crimson 1 µε 1,2 τόνους.

«Ωστόσο το Crimson αποτελεί µία κόκκινη ποικιλία σταφυλιού, την οποία οι πελάτες ζητούν ως γαρνιτούρα του Thompson. Τοποθετείται στη συσκευασία µαζί µε το Thompson, καθότι δύσκολα πουλιέται µόνο του. Ο λόγος είναι ότι ο καταναλωτής – στο εξωτερικό όπου πουλάµε τον κύριο όγκο της παραγωγής µας – έχει µάθει ότι το σταφύλι έχει πράσινο χρώµα».

Για τη σουλτανίνα αναφέρει ότι είναι η γευστικότερη ποικιλία, αλλά σταδιακά φεύγει από το προσκήνιο, καθότι είναι λιγότερο ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, ενώ απαιτεί περισσότερες καλλιεργητικές τεχνικές, που αυξάνει σηµαντικά το κόστος. «Αυτό που ζητούν τα σούπερ µάρκετ είναι ένα σταφύλι ανθεκτικό που µπορεί να αντέξει στο ράφι. Ταυτόχρονα η ζήτηση µας οδηγεί στην παραγωγή όσο το δυνατόν πιο όψιµων ποικιλιών», επισηµαίνει ο ίδιος.   &nbsp

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: