Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πλαφόν στο κέρδος για καύσιμα και άλλα προϊόντα – Πρόστιμο από 5.000 έως 1.000.000 ευρώ
Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν κέρδους σε καύσιμα, ψωμί και άλλα προϊόντα

Πλαφόν στο κέρδος για καύσιμα και άλλα προϊόντα – Πρόστιμο από 5.000 έως 1.000.000 ευρώΚατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η τροπολογία για το πλαφόν στα κέρδη για καύσιμα και προϊόντα, ενώ το εν λόγω μέτρο θα έχει ισχύ έως τις 30 Ιουνίου.

Η τροπολογία αφορά πλαφόν στο κέρδος για την τιμή των καυσίμων και άλλων προϊόντων που είναι απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Ορίζεται, δε, πρόστιμο από 5.000 έως 1.000.000 για την περίπτωση παραβίασης του πλαφόν.

Λόγω του πολέμου και του κορονοϊού διαταράσσεται η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα ιδίως σε ότι αφορά τα υγρά και αέρια καύσιμα καθώς και τα δημητριακά, αναφέρεται στην τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα πρότυπα έργα υποδομής.

«Με την αξιολογούμενη ρύθμιση επιδιώκεται η παρεμπόδιση της αθέμιτης κερδοφορίας των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κρίση αυτή για τον προσπορισμό αθέμιτων κερδών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Αποκτούμε ένα εργαλείο για να γίνει σε όλους σαφές ότι η κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία σε κάποιους για να αποκτήσουν υπερκέρδη», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην τροπολογία.

«Δεν θα πληρώσουν οι συμπολίτες μας πάνω στη διεθνή έκρηξη των τιμών και καπέλο για κάποιους που θα θελήσουν να βγάλουν χρήματα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και προειδοποίησε ότι άμα τη ψήφιση της τροπολογίας, θα ξεκινήσουν εκτεταμένοι έλεγχοι. «Τώρα είναι ώρα να φερθούμε υπεύθυνα, δεν είναι ώρα για κερδοσκοπία», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Να αποφύγουμε κάποιοι να προσπαθήσουν μέσα στην αναμπουμπούλα του πολέμου και της φασαρίας και με τη δικαιολογία ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση διεθνώς των τιμών, που δημιουργεί σύγχυση στον καταναλωτή, να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους τους, για να κάνουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, αρπαχτή. Θέλουμε να αποφύγουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ασυνείδητους ανθρώπους να αξιοποιήσουν την κρίση για να βγάλουν λεφτά».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: