Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πλανητάριο «Διον. Σιμόπουλος» στον Πύργο – Προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πλανητάριο «Διον. Σιμόπουλος» στον Πύργο - Προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Ειδησεις Πατρα νεα

Πλανητάριο «Διον. Σιμόπουλος» στον Πύργο – Προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Επεσαν οι υπογραφές για τη δημιουργία Αστεροσκοπείου-Πλανηταρίου στον Πύργο που θα φέρει τιμητικά το όνομα του ηλείου αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος στις 2 Αυγούστου 2022 έφυγε από τη ζωή. Η προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Πλανηταρίου υπογράφηκε ανάμεσα στον δήμο του Πύργου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λαμία.

Ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία του Πλανηταρίου αγγίζει τις 200 χιλιάδες ευρώ ενώ η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε ανάμεσα στον δήμαρχο του Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, την αντιπρύτανη Ερευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Ιωάννα Λαλιώτου και τον διευθυντή του HERON LAB, Γεώργιο Βελντέ, που θα είναι και ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου. Το Πλανητάριο πρόκειται να λειτουργήσει είτε ως αυτόνομη μονάδα είτε σε συνδυασμό με το Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο Υπάτης και με το Ελληνικό Ραδιοτηλεσκόπιο THERMOpYlae που δημιουργείται στη Σκάρφεια Φθιώτιδας. Επιδίωξη του Δήμου είναι να αποτελέσει εργαλείο για την εκπαίδευση των μαθητών της Ηλείας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: