Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το Νοσοκομείο Πύργου

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το Νοσοκομείο Πύργου

Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις σχετικά με την δύσκολη κατάσταση διαρκείας στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο του Πύργου.

Χθες, ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος πραγματοποίησε νέα παρέμβαση για τις συνεχείας δυσμενείς εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος με την αποστολή υπομνήματος προς τον Υπουργείο Υγείας, όπου τονίζει μεταξύ άλλων πως «Οι εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας δυστυχώς μας δικαιώνουν για άλλη μια φορά, καθώς όλοι οι διαγωνισμοί για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού έχουν καταστεί άγονοι. Η μόνη λύση, την οποία υποστηρίζουμε από την αρχή της θητείας μας, είναι το Γ.Ν. Ηλείας να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α. Τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί. Ζητούμε άμεσα να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο Άγονη Ζώνη Τύπου Α, ως προς την Υπηρεσία και όχι την περιοχή, όπως έχει γίνει και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Όπως στην περίπτωση του πιο πρόσφατου παραδείγματος, όπου αυτό συνέβη με το Νοσοκομείο Κέρκυρας που τον φετινό Ιούλιο 2022 με Υπουργική απόφαση εντάχθηκε αντίστοιχα στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 40 του Προεδρικού Διατάγματος 131/1987».

Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος απευθύνει αντίστοιχο κάλεσμα προς όλους τους φορείς της πόλης επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη ώστε όλες οι ενέργειες να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, στην οποία κατηγορεί το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη για το γεγονός ότι αθέτησε το λόγο του κατά την  πρόσφατη συνάντησή τους και πως «το μόνο που γνωρίζει να κάνει καλά είναι οι μετακινήσεις προσωπικού».

‘Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Γεωργίου, απευθυνόμενος προς τον κ.Καρβέλη «αντί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία, με την απραξία τους έχουν φέρει το νοσοκομείο Πύργου, που λειτουργεί χωρίς ούτε ένα παθολόγο με οργανική θέση, χωρίς μόνιμο Πνευμονολόγο για τις ανάγκες της παθολογικής και της κλινικής Covid και με τη ΜΕΘ να βρίσκεται στα πρόθυρα της αναστολής λειτουργίας και με δεκάδες άλλες ελλείψεις, ο κ. Καρβέλης συνεχίζει τη μοναδική ενασχόληση του, που είναι η μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού και η επιστροφή του στη ΝΜ Αμαλιάδας χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας».

Ακόμα, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ρουσφέτια» και «εξαγορά ψήφων» όσον αφορά τις επιστροφές προσωπικού προς τη Ν.Μ. Αμαλιάδας, ενώ τόσο ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ όσο και οι βουλευτές του Νομού Ηλείας χαρακτηρίζονται «ανεπιθύμητοι» στο Νοσοκομείο Πύργου.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηλείας: «Σε πλήρη απαξίωση οι νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της»

Σειρά πρωτοβουλιών και συναντήσεων με όλους τους φορείς υγείας του Νομού, προκειμένου να καταρτίσει μία συνολική και βιώσιμη πρόταση για το ΕΣΥ στην Ηλεία αναμένεται να πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηλείας που όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του αγωνίζεται για τα εξής:

-Διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα των Υπηρεσιών Υγείας.

-Ανάπτυξη σύγχρονων και λειτουργικών Δημόσιων Νοσοκομείων.

-Την πραγματικά, πλήρη και ουσιαστική ανάπτυξη Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και τη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό.

-Την επένδυση σε υποδομές, εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες.

– Τη διαμόρφωση κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος για όλους εκείνους που εμπιστευόμαστε την υγεία μας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: