Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ποια διεθνής εταιρία επενδύει μισό δισ. ευρώ σε ΑΠΕ στη Β. Ελλάδα

Ποια διεθνής εταιρία επενδύει μισό δισ. ευρώ σε ΑΠΕ στη Β. Ελλάδα

Τα έργα ΑΠΕ και πιο συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά πάρκα, έχουν έρθει για να μείνουν στη χώρα μας καθώς εκτός από το αυξημένο ενδιαφέρον των εγχώριων παικτών της ενεργειακής αρένας, παρατηρούμε και κινήσεις από διεθνείς εταιρίες με μεγάλα χαρτοφυλάκια που θέλουν να κάνουν τη δυναμική τους είσοδο στην Ελλάδα.

Ούτως ή άλλως το νέο ΕΣΕΚ και το masterplan απολιγνιτοποίησης έχει οδηγήσει σε κατά ριπάς αιτήσεις για έργα ΑΠΕ στη ΡΑΕ τόσο στον κύκλο αιτήσεων του Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όσο και στον κύκλο αιτήσεων του τρέχοντος μήνα.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι τόσο ισχυρό ώστε να κάνουμε λόγο για έργα ΑΠΕ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 54 GW, στα οποία πρωτοστατούν τα φωτοβολταϊκά πάρκα, ενώ η Βόρεια Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Το ενδιαφέρον της Solar Konzept για φωτοβολταϊκά σε 4 Περιφέρειες

Στο πλαίσιο αυτό εταιρία η Solar Konzept με έδρα στη Γερμανία, επιδιώκει να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο της με έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα, καθώς έχει υποβάλει πλήθος αιτήσεων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία που δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά επιδιώκει να εγκαταστήσει στην Ελλάδα σχεδόν 800 MW μέσω της ανάπτυξης 20 φωτοβολταϊκών πάρκων, εκ των οποίων τα 4 ανέρχονται στα 100 MW.

Μάλιστα η γερμανική εταιρία έχει στρέψει το βλέμμα της προς τη Βόρεια Ελλάδα καθώς όλες οι αιτήσεις της για τα φωτοβολταϊκά αφορούν τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ενώ το ύψος της επένδυσης ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Αναλυτικότερα τα 20 φωτοβολταϊκά αναμένεται να εγκατασταθούν στις εξής περιοχές:

skgr φωτοβολταικά
skgr φωτοβολταικά 2

Συνολικά όλες οι επενδύσεις της γερμανική εταιρίας έχουν λάβει τις απαραίτητες άδεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ τα 4 πρώτα έργα (Ντοβρά, Λιβάδια, Πάντες, Τσούκαρη) έχουν λάβει και την Έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων από το ΥΠΕΝ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Solar Konzept στην Ελλάδα (SKGR), κ. Γιώργος Τζανίδης δηλώνει:

“Επεκτείνουμε το χαρτοφυλακίο μας ΑΠΕ στην Ελλάδα με έργα ισχύος 794 MW, τα οποία ξεπερνούν σε αξία το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για μία προσπάθειά , η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μία τριετία, ενώ παράλληλα αναζητούμε και νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο τομέα της ενέργειας  στην Ελλάδα”.

Η SKGR ENERGY A.E αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου solar-konzept International Gmbh με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας. Ο Όμιλος βασίζεται στην άρτια γνώση ως προς τις τεχνικές και αδειοδοτικές ιδιαιτερότητες των έργων Α.Π.Ε και την πλούσια εμπειρία των στελεχών και των συνεργατών της στην πολυσύνθετη διαδικασία μελέτης, αξιολόγησης, αδειοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας έργων ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

ΠΗΓΗ ypodomes.com

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: