Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ποιος θα κοπεί; – Σε τρεις ο κλήρος…
Αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη - ertnews.gr

Ποιος θα κοπεί; – Σε τρεις ο κλήρος…

Στην Ηλεία ο Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως υποψηφίου βουλευτής, στη γενέτειρά του Ηλεία (Κατάγεται από την Αρχαία Ήλιδα, Αυγείο).

Πάντως οι Νεοδημοκράτες της Ηλείας αναμένουν την κάθοδο Αβραμόπουλου με «ανοιχτές αγκάλες», μιας και το ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι αδύναμο και εκτιμάται ότι υποψηφιότητα του Επιτρόπου στη γενέτειρα του πατέρα του, θα ανακόψει τις διαρροές ψηφοφόρων προς άλλους χώρους και θα δώσει την πρωτιά στην ΝΔ, αφού μέχρι τώρα είναι σίγουρα χαμένη.

Αυτομάτως δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει να κόψει έναν από τους τρεις άνδρες υποψηφίους, στους οποίους είχε τάξει να είναι υποψήφιοι…

Ο κλήρος πέφτει σε τρία άτομα στους οποίους έχει τάξει να είναι υποψήφιοι και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό προεκλογικό αγώνα. Ο ένας (Νίκος Καλάκος)ο οποίος είχε κοπεί από τις λίστες την τελευταία στιγμή το 2019 με αποτέλεσμα την δυσφορία ψηφοφόρων και του ιδίου.

Στην «κληρωτίδα» πέφτουν:

  • Ο συνταξιούχος  Νίκος Καλάκος, γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του δίπλα στον Γιώργο Αυτιά και σε πάρα πολλά τηλεοπτικά κανάλια.
  • Τον επιχειρηματία Λευτέρη Βαρουξή, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και είναι γιός του τοπικού εκδότη και καναλάρχη Λεωνίδα Βαρουξή.
  • Τον πρώην υπουργό (γνωστό από την υπόθεση Τεμπονέρα) Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, ο οποίος μπορεί να επαναφέρει τη βάση της ΝΔ στην Ηλεία και έχει πολλές πολίτικες υποχρεώσεις που του «χρωστάνε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να «παίξει» με «βαριά» ονόματα , διότι ο Αντρέας Νικολακόπουλος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να χαθούν τα πάντα στην Ηλεία.

Το πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι του πέφτει βαρύ να κόψει για δεύτερη φορά τον κ. Καλάκο ,ενώ  του είναι επίσης δύσκολο να κόψει τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, πολιτικός με μεγάλο και βαρύ όνομα. Αν κόψει από τις λίστες τον 40χρονο Λευτέρη Βαρουξή θα πρέπει να του πρωτεΐνη «ανταλλάγματα» και «προοπτική» για το μέλλον γιατί απ’ ότι φαίνεται ο κ.Βασίλης δεν θα έχει «δεύτερη».

ΥΓ. Με βάση τις τωρινές δημοσκοπήσεις η ΝΔ στην Ηλεία θα εκλέξει δυο βουλευτές…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: