Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες συνομιλίες Κιέβου και Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη
Έρευνα για υπάλληλους του δήμου της Κωνσταντινούπολης για φερόμενες διασυνδέσεις με μαχητές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες συνομιλίες Κιέβου και Μόσχας στην ΚωνσταντινούποληΟ Ερντογάν καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο χωρών

Ξεκινούν στην Κωνσταντινούπολη οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς για την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση μίας ειρηνευτικής λύσης. Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν σε ένα ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ πάνω στον Βόσπορο.

Στο διάσημο παλάτι της Κωσταντινούπολης έφτασαν πριν λίγη ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Πρόκειται για τον 4ο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών που αποσκοπεί στον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία μετά από 35 μέρες πολέμου.

Türkiye’s President Erdogan to Russia-Ukraine negotiators in Istanbul:

– We fully support these talks and congratulate you on your hard work
– We’ve always adopted a fair approach to ending this conflict in our region
– Peace and ceasefire is crucial sooner rather than later pic.twitter.com/mVBPhsNHjM

— TRT World Now (@TRTWorldNow) March 29, 2022

 

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν «νόμιμες ανησυχίες», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδεχόμενος τις αντιπροσωπείες των διαπραγματευτών από τις δύο χώρες, οι οποίες θα συνεδριάσουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές «να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία».

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές έφθασαν χθες Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου μια προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία πρόοδος. Οι συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: