Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πόλεμος στο Αιγαίο αυτήν τη φορά; Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν από τα …”χάδια” της Μέρκελ.

Πόλεμος στο Αιγαίο αυτήν τη φορά; Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν από τα …”χάδια” της Μέρκελ.

του Δημήτρη Παπαφώτη

Δυστυχώς, το iliakanea.gr επιβεβαιώθηκε στην εκτίμηση που είχε κάνει αμέσως μετά το τέλος της “φαρσοκωμωδίας”, όπως εξελίχθηκε η Σύνοδος της Ε.Ε. για τις κυρώσεις στην Τουρκία.

Από σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο τουρκικός στόλος ξαναβγαίνει στο Αιγαίο για να συνοδεύσει το ερευνητικό Oruc Reis, για να κάνει έρευνες στις ελληνικές θάλασσες.

Απτόητος ο Ερντογάν μας απειλεί ξανά με πόλεμο, μετά την σκληρή μάχη που έδωσε η Μέρκελ ώστε να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Αφού πρώτα ξεκίνησε πόλεμο στον Καύκασο, ενσωμάτωσε την πόλη των Βαρωσίων στο κατοχικό ψευδοκράτος της Κύπρου, παραβιάζοντας όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ από το 1974 μέχρι σήμερα.

Και αφού μετά από αυτήν τη χυδαιότητα δεν είδε καμία αντίδραση, συνεχίζει κατά του πραγματικού του στόχου, που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα.

Αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε την έξοδο του τουρκικού στόλου και τη διενέργεια ερευνών στην περιοχή που βλέπετε στην εικόνα παρακάτω.

Τις προηγούμενες ημέρες οι Τούρκοι προετοιμαζόντουσαν. Την ίδια ώρα η Ελληνική Κυβέρνηση δήλωνε ότι τα πράγματα έχουν …αποκλιμακωθεί και πάμε σε διάλογο, παρά την ενσωμάτωση των Βαρωσίων!

Μέσα στις προετοιμασίες των Τούρκων ήταν και η συνεχής καταγραφή των ελληνικών επικοινωνιών στην Σκύρο. Η Σκύρος συγκεντρώνει πολλά ευαίσθητα συστήματα προειδοποίησης του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Παίζει κομβικό ρόλο στην άμυνα ολόκληρης της Ελλάδας.

Όλοι γνωρίζουν πως, όταν αποφασίσει να επιτεθεί εναντίον μας η Τουρκία, πρώτα θα ισοπεδώσει την Σκύρο, για να ανοίξει τον δρόμο στην αεροπορία της να βομβαρδίσει τις ευαίσθητες ελληνικές υποδομές στην Αττική και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα .

Όλες αυτές τις ημέρες έστελνε μη επανδρωμένα ιπτάμενα αεροσκάφη (όπως αυτά που μήνες τώρα στέλνει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αρμενία) για να κατασκοπεύουν τα πάντα σχετικά με τη δραστηριότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Σκύρο.

Σαν αυτό, η Άγκυρα έστελνε συνεχώς όλες τις τελευταίες ημέρες γύρω και πάνω από την Σκύρο για να υποκλέπτουν πληροφορίες.

Και άλλες φορές έχει προσπαθήσει, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Ναι αλλά αυτήν την φορά οι πτήσεις ήταν συνεχείς. Επί ημέρες…

Θα αποφασίσουν αυτήν τη φορά οι Τούρκοι να “διαβούν την πόρτα του φρενοκομείου”; Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τι θα έχει να πει μετά η κ. Μέρκελ; Θα μας δείξει τη γνωστή ευρωπαϊκή “αλληλεγγύη”;

Υ.Γ. Αλήθεια, πού είναι όλη αυτή η υποστήριξη που μας υπόσχονταν οι Δυτικοί έναντι της Τουρκίας, εάν υπογράφαμε την …”ιστορική” συμφωνία με τα Σκόπια; Έτσι δεν μας έλεγαν κάποιοι τότε; Πού είναι όλοι αυτοί τώρα;

Επειδή το iliakanea.gr γράφει τα πράγματα όπως είναι, διαβάστε τι γράψαμε λίγες ώρες μετά το άδοξο τέλος της Συνόδου για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: