Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η Αρχαία Ολυμπία

«Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η Αρχαία Ολυμπία

Συνάντηση Ν. Φαρμάκη και Χ. Θεοχάρη

Στη νέα φιλοσοφία που διέπει την Περιφερειακή Αρχή με στόχο να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και κυρίως τη σημασία που έχει, η παρουσία της Αρχαίας Ολυμπίας ως ιστορικού και πολιτισμικού πόλου διεθνούς εμβέλειας, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα του Τουρισμού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης μετά από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου «Ιnnoxenia», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Αυτό που επισήμανε ο Περιφερειάρχης είναι ότι μέσα από συντονισμένες ενέργειες και δράσεις που θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα, θα γίνει προσπάθεια για να αξιοποιηθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Ηλείας.

Πρωταρχικό βήμα, αποτελεί η θέσπιση της Αρχαίας Ολυμπίας ως «πολιτισμική πρωτεύουσα» της Περιφέρειας και η ταυτόχρονη διεθνής προβολή της εμβληματικής αυτής περιοχής και της σημειολογίας που την συνοδεύει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι η πρώτη πρόταση που θα καταθέσει στην συνάντηση που θα έχει την επόμενη Τετάρτη στην Πάτρα με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στα πλαίσια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός στην Αχαΐα.

Οι στόχοι της Περιφέρειας

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων από πλευράς Περιφέρειας ,με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να τεθούν από κοινού οι στόχοι για την περαιτέρω αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού που έχει το όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας και o ρόλος που δύναται να διαδραματίσει στην συνολική αναπτυξιακή πολιτική του Νομού Ηλείας αλλά και της Περιφέρειας.

Μάλιστα ο κ Φαρμάκης κάλεσε τον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχει ενεργά στον σύντομο, αλλά ουσιαστικό διάλογο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες της τουριστικής αγοράς, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν προγράμματα που απαντούν σε αυτές τις ανάγκες.
«Στόχος μας είναι μέσα από αντίστοιχα προγράμματα όπως το «Ιnnoxenia» να προσελκύσουμε επενδύσεις για ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων αλλά και πιο μικρές ποιοτικές (3,4αστέρια), την δημιουργία Μαρίνας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με Δήμους, την ενεργοποίηση του Νόμου ΣΔΙΤ για τουριστικές υποδομές ή/και υπηρεσίες, την προσπάθεια προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων από ελληνικά και ξένα κεφάλαια για τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος που είναι εξαιρετικής σημασιακής διάστασης (π.χ. προστασία αμμόλιθων Στροφυλιάς, περιοχές NATURA), την λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου σε 12μηνη βάση και την ενεργοποίηση και των λοιπών αεροδρομίων της περιοχής με εξειδικευμένες δραστηριότητες καθώς και προγράμματα για τεχνολογική αναβάθμιση των καταλυμάτων»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: