Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πολύ συσκέπτεστε και ξανασυσκέπτεσθε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, λένε στο Βορίδη οι κτηνοτρόφοι
Πολύ συσκέπτεστε και ξανασυσκέπτεσθε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, λένε στο Βορίδη οι κτηνοτρόφοι

Πολύ συσκέπτεστε και ξανασυσκέπτεσθε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, λένε στο Βορίδη οι κτηνοτρόφοι


Υπενθυμίζεται ότι πριν το Πάσχα και ενώ η οικονομική ζημία των παραγωγών κρέατος αμνοεριφίων ήταν οφθαλμοφανής, ο υπουργός υποστήριζε ότι η πλήρης καταταγραφή αυτής θα γίνονταν την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα. Στη συνέχεια ζητήθηκε πίστωση χρόνου μέχρι την Πρωτομαγία, τώρα έχει περάσει και ο Μάϊος και η πλατεία Βάθη ακόμα το… σιγοβράζει. Έχουν γίνει διαδοχικές τηλεδιασκέψεις, δεκάδες διαρροές και άτυπες ενημερώσεις, έχει βγει ακόμα και «λευκός καπνός», το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαίου και η υπόθεση των ειδικών ενισχύσεων, ακόμα… καπνίζει.

Λες και πρόκειται για την πιο ισχυρή οικονομική τάξη της χώρας. Λες και οι κτηνοτρόφοι και ειδικά οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν… καπνίζονται μέρα νύχτα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες δυσκολίες του επαγγέλματος, λες και δεν έχουν μετατραπεί -τα τελευταία χρόνια- από περήφανους τσελιγκάδες σε επαίτες της Πολιτείας, οι αποφάσεις της οποίας τους οδηγούν στο περιθώριο.

Την απογοήτευση του κτηνοτροφικού κόσμου για το χειρισμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα, εκφράζει αρκετά εύγλωττα με ανακοίνωσή του και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος του δήμου Τυρνάβου, ο οποίος στη σύντομη ιστορία του έχει κάνει κατά καιρούς ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις.

Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αργύρης Μαϊραχτάρης, έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ

Πίκρα, απογοήτευση αλλά αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στους συναδέλφους του αιγοπροβατοτροφικού κλάδου, αναφορικά με το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι το ύψος του ποσού αυτής της ενίσχυσης και συγκεκριμένα τα 23 εκατ. ευρώ, όπως το γνωστοποιήσατε εσείς ο ίδιος τηλεφωνικά αλλά ανεπίσημα στους εκπροσώπους του ΣΕΚ και της ΠΕΚ. Θεωρούμε ότι αυτό το ποσό, που πρέπει να χορηγηθεί σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, αποτελεί εμπαιγμό προς τους συντελεστές του κτηνοτροφικού τομέα.

Ο δεύτερος λόγος κύριε υπουργέ, που πονάει και πληγώνει περισσότερο εμάς τους αιγοπροβατοτρόφους, είναι το ότι βλέπουμε από την πλευρά σας να υπάρχει μια κωλυσιεργία και μια βραδύνοια στη λήψη απόφασης για την οικονομική μας ενίσχυση, ενώ από την άλλη μεριά βλέπουμε σε άλλους τομείς να έχετε επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να λαμβάνετε τάχιστες αποφάσεις.

Συσκέπτεστε, ξανασυσκέπτεστε, το εξετάζετε, το διυλίζετε το θέμα εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά συγκεκριμένη και επίσημη απόφαση ΔΕΝ λαμβάνετε και αφήνετε χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφους να πληροφορούνται τα καθέκαστα από ανεπίσημες πηγές, από διαρροές και από δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η παραπάνω πρακτική σας κύριε υπουργέ-μπορεί ενδεχομένως ακούσια-μας καταρρακώνει την αξιοπρέπεια και μας υποβιβάζει επαγγελματικά και κοινωνικά και αυτό το δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Συνεπώς κύριε υπουργέ, γνωστοποιήστε την απόφασή σας άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Πέραν των παραπάνω κύριε υπουργέ, υπάρχει και το φλέγον θέμα της επιστροφής των 446 εκατ. ευρώ στη χώρα μας, μετά τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα βοσκοτόπια, χρήματα τα οποία πρέπει να κατευθυνθούν στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στον κτηνοτροφικό κλάδο.

Ως κτηνοτροφικός σύλλογος του δήμου Τυρνάβου, ζητάμε να πάρετε σαφή θέση πάνω σ’ αυτό το θέμα και θέλουμε να σας έχουμε συμπαραστάτη για την διοχέτευση των παραπάνω χρημάτων στον πρωτογενή τομέα, οπότε αναμένουμε μια επίσημη δήλωσή σας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ως σύλλογος είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο μαζί σας και τον επιθυμούμε και για θέματα πέραν των οικονομικών διεκδικήσεων, διότι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την μετακορονοϊκή εποχή, όσο και για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του αιγοπροβατοτροφιπού κλάδου. Η απόφαση του διαλόγου ανήκει αποκλειστικά σε εσάς και μόνο.

 

Για το Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού

Συλλόγου δήμου Τυρνάβου

Ο πρόεδρος

Αργύρης Μπαϊραχτάρης

 

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: