Πορνογραφία και στην Αρχαία Ολυμπία! - Σοκ στην τοπική κοινωνία
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πορνογραφία και στην Αρχαία Ολυμπία! – Σοκ στην τοπική κοινωνία
Πορνογραφία και στην Αρχαία Ολυμπία! - Σοκ στην τοπική κοινωνία - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Πορνογραφία και στην Αρχαία Ολυμπία! – Σοκ στην τοπική κοινωνία

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η σοκαριστική υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους στην Αχαΐα με «πλοκάμια» και στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τριών κατηγορούμενων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, των πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και της διευκόλυνσης προσβολής της ανηλικότητας.

Η υπόθεση – σύμφωνα με πληροφορίες – αφορά μια 16χρονη σήμερα κοπέλα από την Πάτρα η οποία είχε πειστεί από τρία άτομα να τους στέλνει γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες.

Οι δράστες προέρχονται από την Κατερίνη, την Πτολεμαΐδα και την Αρχαία Ολυμπία. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ανέβαζαν τις φωτογραφίες σε κλειδωμένους λογαριασμούς, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν πρόσβαση μόνο όσοι πλήρωναν με κάρτα.

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δράστες οι οποίοι είχαν συναντηθεί στην Πάτρα με την ανήλικη όταν εκείνη ήταν 15 ετών, δηλαδή περίπου ένα χρόνο πριν.

Την προσέγγισαν, την συνάντησαν και την παρέσυραν…

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο ένας από τους κατηγορούμενους προσέγγισε τον Σεπτέμβριο του 2020, μέσω του διαδικτύου, μια ανήλικη κοπέλα, την οποία συνάντησε και δια ζώσης και την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες του σώματός της και βίντεο, που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Από τον Νοέμβριο του 2020, ο ίδιος κατηγορούμενος με τον συνεργό του, δεύτερο κατηγορούμενο, εξωθούσαν και παρέσυραν την ανήλικη να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, με διάφορους χρήστες του διαδικτύου, έναντι αντιτίμου, που λάμβαναν διαδικτυακά με προπληρωμένες κάρτες.

Πλήρωνε για να τη δει σε διαδικτυακή ομάδα

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του τρίτου κατηγορούμενου, ο οποίος είχε καταβάλλει αντίτιμο μέσω προπληρωμένης κάρτας, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικτυακή ομάδα, που προβάλλονταν πορνογραφικές παραστάσεις της ανήλικης.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ενήργησαν ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας της ανήλικης.

Έρευνες σε Κατερίνη, Πτολεμαΐδα και Ολυμπία

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας και το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και πακέτο σύνδεσης, τα οποία θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν πέσει θύματα των κατηγορουμένων και άλλες ανήλικες κοπέλες, καθώς και τα πλήρη στοιχεία και άλλων κατηγορουμένων που ενέχονται στην κατοχή και στον διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: