Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πώς να φτιάξετε σπιτική βυσσινάδα – Newsbeast
Πώς να φτιάξετε σπιτική βυσσινάδα – Newsbeast

Πώς να φτιάξετε σπιτική βυσσινάδα – Newsbeast



Υλικά

  • 1,5 κιλό βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4,5 κούπες του τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένετε πολύ καλά, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη
  2. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση θα χρειαστεί για αρκετή ώρα να ξαφρίσετε με μια τρυπητή κουτάλα
  3. Βράζετε περίπου 40 λεπτά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε για ακόμη 5 περίπου λεπτά και σβήνετε το μάτι
  4. Αφήνετε να κρυώσει, ξαφρίζετε και βάζετε ένα σουρωτό μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνετε τα βύσσινα με τη βυσσινάδα μέσα στο σουρωτό
  5. Αυτό που θα μείνει στην λεκάνη είναι η βυσσινάδα την οποία φυλάτε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια, κατά προτίμηση στο ψυγείο
  6. Εάν θέλετε να την φυλάξετε στο ντουλάπι, πρέπει να τη βράσετε λίγο ακόμη ώστε να γίνει πιο πηχτή.
  7. Σερβίρετε σε ποτήρι βάζοντας 2-3 δάκτυλα βυσσινάδα, παγάκια και δροσερό νερό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Διαβάστε ακόμα

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: