Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πως θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στην στη Δυτική Ελλάδα
Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα τελετές για τον Καθαγιασμό των Υδάτων - Στην Πάτρα ο Ν. Φαρμάκης | Ειδησεις Πατρα νεα

Πως θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στην στη Δυτική Ελλάδα


Με θρησκευτική λαμπρότητα θα γιορταστούν σήμερα Παρασκευή 6/01/2023 στην Πάτρα και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςτα Θεοφάνεια.

Πρόκειται για τη μεγάλη δεσποτική εορτή σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο που τιμάται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου θα τελεστεί (7-10 π.μ.) Όρθρος και η Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου.

Σις 10 το πρωί θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια (11 π.μ.) θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων αλλά και πλήθους κόσμου.

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης θα παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην πόλη της Πάτρας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μαρία Μπίλια θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα Λεχαινά Ηλείας, ενώ οι Αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι Περιφερειακοί σύμβουλοιθα συμμετέχουν σε αντίστοιχες τελετές στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά θα παραβρεθεί στον καθαγιασμό των Υδάτων στον Δήμο Ναυπακτίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης στο Μεσολόγγι,  οι Βοηθοί Περιφερειάρχη, Γιώργος Κοντογιάννης και Μιχάλης Γούδας στη Βόνιτσα, Αγγελική Χαλιμούδρα στην Κατούνα και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη στο Αγρίνιο.

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας και ακολούθως στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Δεξαμενή (Άνω Πόλη), ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου, Ανδρέας Φίλιαςστα Καλάβρυτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος στο Αίγιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαίμης στο Ρίο.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος θα παραβρεθεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάκολο, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος στη Λυγιά του Δήμου Πηνειού, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης στη Ζαχάρω και ο βοηθός Περιφερειάρχη Χρήστος Μπιλίρης στο Παλούκι Αμαλιάδας.

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα:

Στις 10 π.μ., ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, θα παρευρεθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στις 11 π.μ. στον Αγιασμό των Υδάτων στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, θα παρευρεθούν, στις 12:30 μ.μ., στον Αγιασμό των Υδάτων στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ «Επ. Πετραλιάς».

Η Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου, θα παρευρεθεί, στις 9 π.μ., στον Αγιασμό των Υδάτων στην Κρυσταλλόβρυση Αχαΐας.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Βαγγέλης Κατσακούλης και ο άμισθος σύμβουλος Δημάρχου Σωτήρης Κόρρας, θα παρευρεθούν στον Αγιασμό των Υδάτων, στις 11:00 π.μ., στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αραχωβιτίκων.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και ο Αντιπρόεδρος, Διονύσης Κλάδης, θα παρευρεθούν, στις 10:30 π.μ., στον Ι.Ν. Παντοκράτορα και στη συνέχεια, στον Αγιασμό των Υδάτων της Δεξαμενής.

Η Δημοτική Σύμβουλος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, θα παρευρεθεί, στις 10:00 π.μ., στον Αγιασμό των Υδάτων στην Παραλία Πατρών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: