Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πόσο αποδίδουν οι νέοι «crate» κινητήρες της Dodge; – NewsAuto.gr – Auto-moto-Νέα για Auto-moto,αθλητικά,Νέα και ειδήσεις live,news,Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Εξελίξεις για βενζίνη,diesel,υβριδικά,Formula1,Αυτοκίνητο,Auto – Moto news,auto,moto,νέα
Πόσο αποδίδουν οι νέοι «crate» κινητήρες της Dodge; - NewsAuto.gr - Auto-moto-Νέα για Auto-moto,αθλητικά,Νέα και ειδήσεις live,news,Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Εξελίξεις για βενζίνη,diesel,υβριδικά,Formula1,Αυτοκίνητο,Auto - Moto news,auto,moto,νέα

Πόσο αποδίδουν οι νέοι «crate» κινητήρες της Dodge; – NewsAuto.gr – Auto-moto-Νέα για Auto-moto,αθλητικά,Νέα και ειδήσεις live,news,Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Εξελίξεις για βενζίνη,diesel,υβριδικά,Formula1,Αυτοκίνητο,Auto – Moto news,auto,moto,νέα


Η «Direct Connection», το τμήμα τής Dodge το οποίο ασχολείται με τα after market εξαρτήματα της εταιρείας, δημιούργησε μια νέα σειρά κινητήρων οι οποίοι εκπλήσσουν με την απόδοσή τους.

Σε μια εποχή όπου η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να κερδίζει σημαντικό έδαφος έναντι των θερμικών κινητήρων, οι προσπάθειες για την εξέλιξη των τελευταίων φαίνεται σαν να έχουν μειωθεί σε ένταση.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι εκείνοι που δείχνουν ανεπηρέαστοι από την εξέλιξη των πραγμάτων στην αυτοκίνηση και αφιερώνουν χρόνο και χρήμα στη δημιουργία αποδοτικότερων κινητήρων.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι άνθρωποι της Direct Connection, του τμήματος που έχει η Dodge τόσο για την αναβάθμιση της ισχύος των παρόντων όσο και για την κατασκευή των λεγόμενων «Crate Engines».

Στην αμερικανική αυτοκινητική αργκό γλώσσα, με αυτή τη φράση χαρακτηρίζεται ένας παλιός κινητήρας τον οποίο παραλαμβάνεις σε (ξύλινο, συνήθως) κουτί μεταφοράς. Φυσικά, αυτός έχει κατασκευαστεί πρόσφατα εξαρχής και είναι καινούργιος, αχρησιμοποίητος.

Υπό αυτό το πρίσμα η Dodge δημιούργησε δύο πιο αποδοτικούς κινητήρες. Τον εξακύλινδρο σε σειρά «HurriCrate» και τον διάταξης V8 «Hellephant» οι οποίοι προορίζονται κυρίως για την αγορά των restomod παλαιών και κλασικών οχημάτων. Ο πρώτος είναι τρίλιτρος και θα διατίθεται σε τρεις εκδοχές αναφορικά με την μέγιστη ισχύ του: Τον «Cat 1» που αποδίδει 426 ίππους και 635 Nm ροπής, τον «Cat 3» μέγιστης ισχύος 558 ίππων και 720 Nm μέγιστης ροπής και τον «Cat X» που θα προορίζεται για αγωνιστική χρήση και θα αποδίδει τουλάχιστον 1.014 ίππους.


Σε ό,τι αφορά στον (μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο) V8 «Hellephant», αυτός έχει την (κλασική για τους Αμερικανούς) ονομασία «426» η οποία αφορά στον κυλινδρισμό του (426 κυβικές ίντσες, ήτοι 6.981 κ. εκ.). Σύμφωνα με την Dodge, θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις που θα αποδίδει από 912 ίππους έως και 1.115 ίππους. Μάλιστα, μπορεί να λειτουργεί τόσο με βενζίνη 100 οκτανίων όσο και με βιοαιθανόλη «E85».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο νέο Dodge Hornet είναι η Tonale των ΗΠΑ (+video)
Dodge Challenger τώρα και… ανοιχτό
Ηλεκτρικό Dodge Charger: Σκοτώνουν τους V8 με… συνθεσάιζερ! (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: