Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πόσο θα κοστίσει το νέο εργοστάσιο της Tesla; – Auto-moto-Νέα
Πόσο θα κοστίσει το νέο εργοστάσιο της Tesla; - Auto-moto-Νέα για Auto-moto,αθλητικά,Νέα και ειδήσεις live,news,Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Εξελίξεις για βενζίνη,diesel,υβριδικά,Formula1,Αυτοκίνητο,Auto - Moto news,auto,moto,νέα

Πόσο θα κοστίσει το νέο εργοστάσιο της Tesla; – Auto-moto-Νέα

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


Η αυξημένη ζήτηση για τα μοντέλα της Tesla, καθιστά αναγκαστική την επέκταση του δικτύου εργοστασίων της. Μετά το Gigafactory στη Γερμανία, σειρά παίρνει μια παραγωγική μονάδα στο Τέξας των ΗΠΑ.

Επέκταση δραστηριοτήτων για την Tesla, η οποία αυξάνει την παραγωγική της δύναμη, ως απότοκο της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης που γνωρίζουν τα μοντέλα της.

Η ηγέτιδα δύναμη στο πεδίο της ηλεκτρικής κινητικότητας, αυτή τη στιγμή διατηρεί τρεις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, μία στην Κίνα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εγκαινιάσει την πρώτη της παραγωγική μονάδα επί ευρωπαϊκού εδάφους, και συγκεκριμένα λίγο έξω από το Βερολίνο.

Η Tesla, ωστόσο, φαίνεται πως χρειάζεται ένα ακόμα εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζεται στο Όστιν του Τέξας, μια επένδυση που  ανέρχεται στα 870 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που κατατέθηκε στο Τμήμα Αδειών και Κανονισμού του Τέξας (TDLR).

Οι νέες εγκαταστάσεις της επί αμερικανικού εδάφους θα περιλαμβάνουν –μεταξύ άλλων- γραμμή συναρμολόγησης, φανοποιείο και χυτήριο, με τη συνολική έκταση να φτάνει τα 4,3 εκ. τετραγωνικά μέτρα.

Το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας είναι το Model Y, για να πάρουν σειρά τα Model 3, Cybetruck και το φορτηγό της εταιρείας, Semi. Σύμφωνα με την εταιρεία η ετήσια παραγωγική δύναμη θα ανέρχεται σε 500.000 Model Y.

Όπως αναφέρει, τέλος, το Reuters, για την κατασκευή του εργοστασίου η Tesla θα λάβει έκπτωση φόρου ύψους 57,6 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι περισσότερες θα είναι μικρής ειδίκευσης.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ύψος των αμοιβών των εργαζόμενων. Οι μισθοί βέβαια των Γερμανών συναδέλφων τους δεν δικαιολογεί την όποια αισιοδοξία (διαβάστε περισσότερα εδώ…)

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Διπλός πονοκέφαλος και… φρένο στα νέα μοντέλα
Tesla Model S Plaid: Κεραμικά φρένα με πόσο;
Αναστάτωση στην Γερμανία: Τι μισθό θα παίρνουν οι εργαζόμενοι της Tesla;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto.gr

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: