Πότε αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πότε αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή

Πότε αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή

Κανονικά προχωράει και φέτος η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή – Πότε αλλάζει

Με όλα τα έως τώρα δεδομένα κανονικά θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο τέλος Οκτωβρίου και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή (δηλαδή στις 30/10) του η… καθιερωμένη αλλαγή στα ρολόγια με τους δείκτες να γυρνούν μια ώρα πίσω, από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Καθώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη η προ τριετίας αρχική απόφαση για την εισήγηση κατάργησής της, ενώ φέτος αν και αυτό το σενάριο έχει εμπλακεί και με την εξοικονόμηση ενέργειας και με το κατά πόσο θα βοηθούσε να αργεί να νυχτώνει, ώστε να ανάβουμε λιγότερο τα φώτα, ούτε έτσι αλλάζει κάτι στα προγραμματισμένα.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε κι ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και με την απάντησή του «έδειξε» ότι και φέτος θα γίνει κανονικά η αλλαγή στα ρολόγια μας στις 30 του μήνα, τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας.

Για να ισχύσει η κατάργηση της αλλαγής ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξεδόθη στις 19/1/2001. Το άρθρο 6 αυτής της Οδηγίας αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η εφαρμογή της παρούσας οδηγίας με βάση έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με τον αντίκτυπο των θεσπιζόμενων διατάξεων σε όλους τους οικείους τομείς.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: