Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ποτόκι: Εντός εξαμήνου αναμένεται η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων
Ποτόκι: Εντός εξαμήνου αναμένεται η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων

Ποτόκι: Εντός εξαμήνου αναμένεται η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων

Εντός του επόμενου εξαμήνου αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων από το Ποτόκι του δήμου Πύργου προς τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της σχετικής δαπάνης από τα αρμόδια Υπουργεία.

Η μεταφορά θα κοστίσει περίπου ένα με 1,5 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και από διάφορα ταμεία. Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, είχε επαφές με τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, τον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, και τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, οι οποίες απέδωσαν καρπούς και από τις οποίες εξασφαλίστηκε η σχετική χρηματοδότηση.

Στόχος του δήμου Πύργου είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές καλοκαιριού η σταδιακή μεταφορά των δεμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς η Πολιτική Προστασία το αξιολογεί ως σημείο υψηλού κινδύνου σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και επιθυμεί την εκκένωση του χώρου ώστε να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής, μετά τη μεταφορά όλων των δεμάτων είναι να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά το σημείο και να αναδειχθεί συνολικά ο φυσικός πλούτος στη ζώνη του Αλφειού.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: