Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Προχωρά η αναβάθμιση του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων – Εγκρίθηκε ο προσωρινός ανάδοχος

Προχωρά η αναβάθμιση του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων – Εγκρίθηκε ο προσωρινός ανάδοχος

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αρχ. Ολυμπίας ο προσωρινός ανάδοχος

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης και της αναβάθμισης του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, αρχικού προϋπολογισμού1,15 εκατ. ευρώ περίπου.

Πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας το πρακτικό του διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο ανακηρύσσεται προσωρινός ανάδοχος ο οικονομικός φορέας με την επωνυμία «Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης 52,63%.

Το προσεχές διάστημα θα υπογραφεί και η σύμβαση του έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες προβλέπουν επισκευή του κελύφους του κτιρίου και μουσειολογικές εργασίες για την επανέκθεση των εκθεμάτων, με σκοπό την ανακαίνισή του και επαναλειτουργία του, ώστε να είναι έτοιμο να δεχθεί ξανά επισκέπτες.

Το Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων από το 2010 παρέμεινε εκτός λειτουργίας. Το 2017 παραχωρήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Έκτοτε ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες για τη δημοπράτηση του έργου της Ανακατασκευής του Μουσείου στο πλαίσιο της ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, που υλοποιεί η ΠΕ Ηλείας με πηγή χρηματοδότησης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και  συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: