Προχωρά το Πάτρα - Πύργος - Στα σκαριά νέα επέκταση
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Προχωρά το Πάτρα – Πύργος – Στα σκαριά νέα επέκταση

Προχωρά το Πάτρα – Πύργος – Στα σκαριά νέα επέκταση

Στο 10% τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος – Ξεκινούν μελέτες στο τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

Σημαντικά στοιχεία για την πρόοδο των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος έδωσε από τη συχνότητα της ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Παπανικόλας. Μέσα από την εκπομπή της Δήμητρας Αναργύρου μίλησε για τα έργα, την απασχόληση το χρονοδιάγραμμα ενώ έδωσε και τα φώτα του για τις μελέτες που ξεκίνησαν για το τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Αναφορικά με τα πρώτα 12χλμ από το Μιντιλόγλι μέχρι την Κάτω Αχαϊα που τα έργα γίνονται παράλληλα με τον δρόμο που είναι σε κυκλοφορία, ο κ.Παπανικόλας τόνισε πως “σε αυτό είμαστε οι καλύτεροι, με τις ίδιες συνθήκες κατασκευάσαμε το Κόρινθος-Πάτρα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή”. Για το τμήμα αυτό ο επικεφαλής της Ολυμπίας Οδού ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με την παράδοση κάποιων μικρών τμημάτων, την μετακίνηση κάποιων καταυλισμών.

Για τις ανατιμήσεις σε υλικά και καύσιμα σημειώθηκε ότι η κοινοπραξία βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, το θέμα είναι στο τραπέζι και πως προς το παρόν δεν έχει επηρεάσει την εξέλιξη των εργασιών. “Παρακολουθούμε στενά το θέμα των τιμών που μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη των έργων”.

Ώθηση στην απασχόληση

Συνολικά προβλέπεται να απασχοληθούν 1000 άτομα στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ο κ.Παπανικόλας είπε πως τον Μάρτιο του 2025 θα παραδοθεί το τμήμα Κάτω Αχαγιά-Πύργος και τα υπόλοιπα 12χλμ Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαγιά θα παραδοθούν 4 μήνες αργότερα.

Ο αυτοκινητόδρομος θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Κορίνθου-Πάτρων αλλά και τις ίδιες υπηρεσίες. Θα υπάρχουν 2 ΣΕΑ, στην Κάτω Αχαγιά και κοντά στον Πύργο.

Για το έργο οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, μια εργολαβία του υπουργείου Υποδομών (που εκτελεί η ΑΚΤΩΡ) ο κ.Παπανικόλας είπε πως οι οδηγοί καλό θα ήταν να σεβαστούν τις κορίνες που έχουν τοποθετηθεί, να έχουν υπομονή και όπως πολύ σωστα είπε “δεν πειράζει να φτάσουμε και 10 λεπτά αργότερα στον προορισμό μας, αρκεί να φτάσουμε ασφαλείς”.

ypodomes

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: