Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Ακύρωση των Παρελάσεων της 25ης Μαρτίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, έχοντας υπ’ όψιν:

1. Την με αριθ. πρωτ. 67271/13.10.2020 εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών για το «Σημαιοστολισμό στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της28ηςΟκτωβρίου 1940».

2. Την με αριθ. πρωτ.67269/13-10-2020(ΑΔΑ:65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ)εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών για τον «Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου 1940».

3. Την με αριθ. πρωτ. 52749/28-9-2006 (Φ.Ε.Κ.1488/Β/6-10-2006) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τον «Καθορισμό σειράς προβαδίσματος», καταρτίζει πρόγραμμα «εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου 1940» για την πόλη του Πύργου,

4. Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του covid19,σας γνωρίζουμε ότι η φετινή εκδήλωση και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξει ςως εξής:

Α. 26η, 27η, 28ηΟκτωβρίου 20201

.Γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ηςμέχρι τη δύση του ηλίου της 28ηςΟκτωβρίου

.2.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ηςκαι 28ηςΟκτωβρίου.

Β. 27ηΟκτωβρίου 2020(Τρίτη)

1.Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς κ.λ.π.

2.Ώρα 11.00:Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχόμενων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

Γ. 28η Οκτωβρίου 2020(Τετάρτη)Ώρα07.00:

Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

Ώρα08.00: Έπαρση της σημαίας στο μνημείο των Ηρώων με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩN».ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ώρα09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.

Ώρα09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών

.Ώρα09.58: Προσέλευση ΑντιπεριφερειάρχηΗλείας κ. Βασίλειου Γιαννόπουλου

.Ώρα09.59: Προσέλευση Εκπρόσωπου της Ελληνικής Κυβέρνησης,Αναπληρωτή Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γεώργιου Κουμουτσάκου.Ώρα10.00:Επίσημη δοξολογία χοροστατατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον καθηγητή Θεολόγο του 4ουΛυκείου Πύργου,κ. Αλέξιο Κούνα.

Ώρα10.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τους:

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Ανώτερο Δ/κτή Φ.Ν. Ηλείας, Δήμαρχο Πύργου, Πρόεδρο παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων ηρώων και πεσόντων κατά τηνεποποιία του 1940Εθνικός ΎμνοςΣτη συνέχειακαιστο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο θα παρατεθεί δεξίωση προς τις Αρχές από τον Δήμαρχο Πύργου. Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τουςαγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα

Ώρα17.30: Υποστολή σημαίας.Στις ανωτέρω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ. κ. Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ο Σ

ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

οι βουλευτές του Ν. Ηλείας,

ο πρόεδρος Πρωτοδικείου Ηλείας,

ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας,

ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ν.Ηλείας

ο Δήμαρχος Πύργου, αξιωματικοί των Ε.Δ,

των Σ.Α ,

του Λ.Σ

και του Π.Σ εν ενεργεία,

(κατά ιεραρχική τάξη),

πρόεδροι παραρτημάτων ενώσεων αποστράτων αξιωματικών,

πρόεδροι αναπηρικών και εφεδρο πολεμιστικών οργανώσεων

.Για τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, παρακαλείται να επιμεληθεί η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Για την τάξη στον Ιερό Ναό και τον αύλειο χώρο,την τήρηση μέτρων με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις,

παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας.

Τελετάρχες ορίζονται:Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας οι υπάλληλοι Αλέξιος Κολιτσόπουλος,

Εμμανουήλ Καλογερόπουλος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΠ.Ε. ΗΛΕΙΑΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: