Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Προγραμματισμός των έργων που θα «τρέξουν» στο Δήμο Ήλιδας

Προγραμματισμός των έργων που θα «τρέξουν» στο Δήμο Ήλιδας

Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή

Προγραμματισμός των έργων που θα «τρέξουν» στο Δήμο Ήλιδας

Η πρώτη, για το 2021, συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Ήλιδας, πραγματοποιήθηκε υπό της προεδρίας του Δημάρχου κ. Γιάννη Λυμπέρη, το μεσημέρι της Παρασκευής σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα που άπτονται στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του αλλά κυρίως έγινε ένας πρώτος προγραμματισμός των έργων που θα «τρέξουν» το αμέσως επόμενο διάστημα στην περιοχή.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προτάσεις των Αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων για δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς αρμοδιότητάς τους. Στην τοποθέτησή του ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία δίνεται λύση στο πρόβλημα που εμφανίστηκε με την εισφορά σε χρήμα, ιδιοκτητών οικοπέδων στο κομμάτι της Αμαλιάδας, όπου επεκτείνεται το σχέδιο πόλης. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, οι εισφορές έχουν ήδη παραγραφεί και απομένει  η επικύρωση της απόφασης από το αρμόδιο Υπουργείο  προκειμένου να λυθεί και τυπικά το όλο θέμα.  Στάθηκε στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας πως όλοι θα πρέπει να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να περιοριστεί το δυνατόν η εξάπλωσή της. Ακολούθως ο κ Λυμπέρης, ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, να δώσουν «τον καλύτερό τους εαυτό» προκειμένου να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα των δημοτών. Τόνισε πως βασική επιδίωξη όλων είναι η υλοποίηση όλων των στόχων που είχαν τεθεί από το 2019, προκειμένου ο Δήμος Ήλιδας  να επανέλθει όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην τροχιά ανάπτυξης που διεκόπη την προηγούμενη πενταετία. Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους τα Χρόνια του Πολλά.

Να σημειωθεί πως στην Εκτελεστική Επιτροπή  συμμετέχουν μαζί με τον Δήμαρχο οι αντιδήμαρχοι και η Γενική Γραμματέας του Δήμου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: