Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Προσφέρει δωρεάν ταινίες για παιδιά και νέους

Προσφέρει δωρεάν ταινίες για παιδιά και νέους


Μια online ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα η οποία θα προβάλλει ποιοτικές ταινίες για μικρούς σινεφίλ, εντελώς δωρεάν, δημιούργησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε μια προσπάθεια να προσφέρει δημιουργικές διεξόδους στην περίοδο του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για το OIFF Online Cinema, την διαδικτυακή πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης, όπου μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες για παιδιά και νέους, ένα είδου που εισήγαγε στην Ελλάδα υπηρετεί το Φεστιβάλ για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Οι ημέρες των περιοριστικών μέτρων κατά του COVID-19 βρίσκουν όλα τα παιδιά υποχρεωτικά στα σπίτια τους, να δέχονται τον βομβαρδισμό των εικόνων της τηλεόρασης, των διαδικτυακών πλατφορμών, των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και του διαδικτύου γενικότερα. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, γίνεται αδιέξοδη, ο ποιοτικός κινηματογράφος και η κινηματογραφική εκπαίδευση μπορούν να δώσουν διεξόδους» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εμπνευστές της νέας αυτής προσπάθειας.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, λοιπόν, συνεργάζεται με την παιδική και νεανική ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου και μια σειρά παραγωγών και καλλιτεχνών του κινηματογράφου, διαμορφώνοντας ένα ποιοτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται δύο φορές τη μέσα από τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook με ανοιχτή πρόσβαση στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ για τις ελληνικές ταινίες θα υπάρχει ανοιχτή πρόσβαση σε όλο τον κόσμο.

Οι δύο ημερήσιες προβολές θα ξεκινούν στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα αντίστοιχα. Οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να συντονίζονται στο www.facebook.com/olympiafestival/

λίγη ώρα νωρίτερα, να κάνουν like και follow στη σελίδα και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να λαμβάνετε ενημερώσεις. Στην κορυφή της σελίδας θα βρείτε πάντα καρφιτσωμένη την δημοσίευση για την επόμενη προβολή. Οι ταινίες δεν προβάλλονται ξανά ή σε άλλο χρόνο, ούτε μπορείτε να δει κάποιος από την αρχή καθώς δεν πρόκειται για υπηρεσία Video On Demand.

Το πρόγραμμα προβολών θα διαρκέσει έως τη λήξη των περιοριστικών μέτρων

 «Ειδήσεις σήμερα»

Συνέργειες για online πολιτιστικές δράσεις ζητά η Λίνα Μενδώνη από τους φορείς της Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Αθηνών: Με αέρα ανανέωσης επενδύει στην τέχνη και την ελπίδα

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: