Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Προτεραιότητα η ασφάλεια στο ΚΤΕΛ Ηλείας
ΚΤΕΛ Ηλείας: Δεν αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων

Προτεραιότητα η ασφάλεια στο ΚΤΕΛ ΗλείαςΜε καθημερινούς ελέγχους, τόσο στον τομέα των οδηγών όσο και σε αυτόν του στόλου των οχημάτων διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ομαλότητα των δρομολογίων στο ΚΤΕΛ Ηλείας, μιας και η εταιρία έχει την ευθύνη  για τη συντήρηση και επισκευή των δικών της λεωφορείων.

Όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της εταιρίας Αριστοτέλης Οικονομόπουλος αλλά και ο προϊστάμενος του γραφείου κίνησης Φάνης Αναστασόπουλος, τα λεωφορεία διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, ενώ οι μέτοχοι φροντίζουν να αντικαθιστούν τα παλαιά.

 

«Τα λεωφορεία του στόλου μας έχουν μέσο όρο ηλικίας 12-13 ετών, με το νεότερο λεωφορείο του στόλου να είναι 6 μηνών και τα παλαιότερα να είναι πέρα της 20ετίας. Ωστόσο, είναι διαπιστευμένα με όλα τα χαρτιά που χρειάζονται και έχουν περάσει με επιτυχία όλους τους ελέγχους ΚΤΕΟ, προκειμένου να είναι σε κίνηση» όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας Αριστοτέλης Οικονομόπουλος, προσθέτοντας πως όλα τα οχήματα διαθέτουν υπερσύγχρονες συσκευές, ενώ παράλληλα είναι συχνός ο έλεγχος και από τα στελέχη της εταιρίας, για να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. «Ελέγχουμε καθημερινά τα λεωφορεία μας για να είναι σε άριστη κατάσταση. Οι οδηγοί μας δεν έχουν παραβάσεις είτε αυτές αφορούν τα ωράρια, είτε κάποια πρόστιμο από την Τροχαία» συμπλήρωσε  ο κ. Οικονομόπουλος. Ακόμα, τόνισε πως οποιαδήποτε φθορά παρατηρείται διορθώνεται, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα και πως οι επιβάτες μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη ασφάλεια. Αναφορικά με τους οδηγούς, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ υπογράμμισε πως κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να οδηγούν τα λεωφορεία και ελέγχονται από την εταιρία για αυτά. Ακόμα, περνούν τακτικά από ιατρικές εξετάσεις, δεδομένου ότι πραγματοποιούν καθημερινά και σχολικά δρομολόγια.

 

«Από την πλευρά του γραφείου κίνησης, θέλω να διαβεβαιώσω το επιβατικό κοινό ότι δεν υπάρχει κίνηση λεωφορείου της ΚΤΕΛ Ηλείας σε όλη την Ελλάδα το οποίο δεν είναι ελεγμένο και πλήρως προσαρμοσμένο στα δεδομένα τα οποία έχουν καθοριστεί από τις κείμενες νομοθεσίες. Να σημειώσω ότι στην ΚΤΕΛ έχουν υπάρξει περίπου 30 με 40 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα και δεν έχει καταγραφεί καμία παράβαση στα ωράρια. Το πιο σύγχρονο λεωφορείο μας είναι στους πέντε μήνες και τα ΚΤΕΟ όλων των οχημάτων ελέγχονται από εμένα προσωπικά και έχουμε ειδικά αρχείο όπου όλα είναι καταγεγραμμένα, όπως και οι ημερομηνίες λήξης του τεχνικού ελέγχου» τόνισε ο προϊστάμενος κίνησης ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας Φάνης Αναστασόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι  για τους οδηγούς τηρείτε αρχείο για το δίπλωμά τους και σε περίπτωση λήξης ειδοποιούνται και πηγαίνουν και το ανανεώνουν.

Ακόμα, λόγω της ανάθεσης του έργου των σχολικών δρομολογίων υπάρχει ειδική μέριμνα από τη γραμματεία της εταιρίας η οποία τηρεί το αρχείο των ψυχοτεχνικών και άλλων τεστ προβλέπονται.

 

«Θεωρώ ότι η ΚΤΕΛ βρίσκεται σε μια πολύ καλή φάση, γιατί και ο στόλος είναι τέτοιος που μας επιτρέπει να είμαστε ασφαλείς και περισσότερο δε το επιβατικό κοινό, για αυτό και οι μέτοχοι αντικαθιστούν τα λεωφορεία τους σε τακτά χρονικά διαστήματα και εμείς με τις ενέργειες που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τη νομοθεσία» κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: