Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ψάχνει για αντίδραση το Χρηματιστήριο
Χαμηλές πτήσεις για τις μετοχές στο Χρηματιστήριο

Ψάχνει για αντίδραση το Χρηματιστήριο


Χθες το βράδυ στη Wall Street: Dow Jones 31.438,26 μονάδες (-0,20%), S&P 500 3.900,11 μονάδες (-0,30%) και Nasdaq 11.524,55 μονάδες (-0,72%). Να σημειωθεί ότι από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones, 9 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό.

Σαφές πλεονέκτημα των αγοραστών δείχνει η μέχρι στιγμής εικόνα για τις Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, ενώ σε ήπια θετικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χθεσινή συνεδρίαση πρόσθεσε οπαδούς στην πλευρά των συγκρατημένα απαισιόδοξων, όχι τόσο γιατί ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε και τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, αλλά διότι από το πρωινό +1,32% γύρισε και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές κοντά στα χαμηλά ημέρας και με απώλειες 1,4%, αναγκάζοντας όλο και περισσότερους αναλυτές να επισημαίνουν την απόλυτη αδυναμία αντίδρασης, αλλά και τη σαφώς χειρότερη συμπεριφορά του Χ.Α., σε σχέση με τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές.

Απόλυτα ενδεικτική η άποψη της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, σύμφωνα με την οποία, «μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον που έχει να διαχειριστεί η Ελληνική Αγορά, σε συνδυασμό με την απώλεια μεγάλου μέρους του ημερήσιου τζίρου, πλέον στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται να έχει προστεθεί και ο πολιτικός κίνδυνος. Η απουσία ισχυρού καταλύτη, σε συνδυασμό με τον μόνιμα υποτονικό τζίρο, πιθανότατα θα διατηρήσει τις διακυμάνσεις του ΓΔ μεταξύ των 800 και των 900 μονάδων στο άμεσο μέλλον».

Είναι περισσότερο από ευδιάκριτη η απόσυρση από το εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό των Ξένων Funds, τα οποία όποτε δηλώνουν παρουσία είναι, κατά κύριο λόγο, στην πλευρά των πωλητών (Τράπεζες, ΔΕΗ), ενώ σε αυτούς που διστάζουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία, προστίθενται και Εγχώρια Θεσμικά χαρτοφυλάκια, που επισημαίνουν πως «το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προσθέτει έναν ακόμη καταλύτη αβεβαιότητας».

Ασφαλώς και υπάρχει και η πιο διστακτική σχολή σκέψης, σύμφωνα με την οποία, «ακόμα και αν εκδηλωθεί αντίδραση, έστω και τεχνικού χαρακτήρα, στη λογική του ‘window dressing’, καθώς απομένουν μόλις τρεις συνεδριάσεις για τη λήξη του χρηματιστηριακού εξαμήνου, αυτή θα είναι περισσότερο ευκαιρία αύξησης ρευστότητας, σε σχετικά καλύτερες τιμές, καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η δυναμική της ειδησεογραφίας δεν είναι υποστηρικτικές».

Απόλυτα ενδεικτική και η άποψη της Beta Sec. που αναφέρει ότι «οι χαμηλοί όγκοι διατηρούν την αδυναμία της Αγοράς, καθώς οι επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο. Αναμένουμε άλλη μια προσεκτική συνεδρίαση, καθώς η ροή ειδήσεων στο εσωτερικό δεν υποστηρίζει αποφασιστική δράση».

Η προσοχή και στον Όμιλο ΓΕΚΤΕΡΝΑ, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «για την συγκληθείσα των ομολογιούχων δανειστών συνέλευση, δεν επετεύχθη η απαιτούμενη για τη λήψη αποφάσεων επί του θέματος της ημερησίας διάταξης απαρτία. Η συνέλευση θα επαναληφθεί την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, στις 13:00».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: