Ψηφιακή πλατφόρμα “ΠΕΛΟΠΑΣ” για την καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ψηφιακή πλατφόρμα “ΠΕΛΟΠΑΣ” για την καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ψηφιακή πλατφόρμα “ΠΕΛΟΠΑΣ” για την καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ η ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ», στην οποία οι Δήμοι όλης της χώρας δηλώνουν, για πρώτη φορά, όλες τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις και την κατάσταση αυτών. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://pelopas.govapp.gr/, ενώ οι χρήστες μπορούν να βρουν το εγχειρίδιό της στο wiki του govHUB.

Η καταγραφή αυτή είναι απαραίτητο να γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας, Δήμου και εποπτευόμενου φορέα σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Με την αξιοποίηση των στοιχείων της ψηφιακής αυτής καινοτομίας, τα οποία αφορούν για παράδειγμα την παλαιότητα κάθε αθλητικής εγκατάστασης, τις τυχόν ελλείψεις, τα αθλήματα που φιλοξενεί, κ.λπ., μπορεί να σχεδιαστεί –στοχευμένα και αποτελεσματικά– η προτεραιοποίηση της αναβάθμισης και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, μέσω της ενεργοποίησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, πάντοτε με γνώμονα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείσθε σε επίπεδο Δήμου να πραγματοποιήσετε την είσοδό σας στην πλατφόρμα και να προχωρήσετε άμεσα στην καταχώρηση ή/και επικαιροποίηση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η συνολική καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την επικράτεια.

myota

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: