ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Καταγγελία για πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη προς τον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά

Το Δ.Σ. ΣΕΠΕ Πύργου & Αρχ. Ολυμπίας καταγγέλλει τον Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά που προχώρησε σε μια πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη, με τις ευλογίες του ΥΠΑΙΘ.

            Συγκεκριμένα, παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής τον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιάμε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή του συναδέλφου, από κοινού με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου, στη νόμιμα προκηρυχθείσα Απεργία-Αποχή (Α-Α) που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, χωρίς μάλιστα να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο η απεργία που κήρυξε η ΕΛΜΕ.

            Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική και μαζική απάντηση!!! Με βάση το σκεπτικό της παραπομπής του συναδέλφου, αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

            Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται (ιδιαίτερα αν αυτοί είναι Διευθυντές Σχολείων) και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της Απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν. Είναι ο πρώτος Διευθυντής Σχολείου στη Β/θμια Εκπαίδευση, στον οποίο ασκείται συνδικαλιστική δίωξη για συμμετοχή σε Α-Α που κήρυξε το Α/θμιο Σωματείο του (ΕΛΜΕ Πειραιά).

            Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία, με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό – απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο έξι φορές, έχουν κηρυχτεί παράνομες οι απεργίες του κλάδου των εκπαιδευτικών.

            Το Δ.Σ. ΣΕΠΕ Πύργου & Αρχ. Ολυμπίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά και…

απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξής του.

Για το Δ.Σ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: