Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ψηφίσματα σχετικά με την Περικοπή Προϋπηρεσίας Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Συμπαράστασή μας στον αγώνα των καθαριστών/τριών των σχολικών μονάδων

Ψηφίσματα σχετικά με την Περικοπή Προϋπηρεσίας Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Συμπαράστασή μας στον αγώνα των καθαριστών/τριών των σχολικών μονάδων

Το Υπουργείο τιμωρεί τους συμβασιούχους που συμμετέχουν

ενεργά στα σωματεία τους!!!

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου καταγγέλλει την άνευ προηγουμένου επίθεση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εκλέγονται στα ΔΣ των συλλόγων και των ΕΛΜΕ τους, που επιλέγουν την συλλογική δράση και την άμεση εμπλοκή τους στις διαδικασίες των σωματείων τους, που απαιτούν την ενεργό παρουσία, τον λόγο και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ελαστικής εργασίας στην πράξη! Επιδιώκουν να τιμωρήσουν και στην πραγματικότητα να απομακρύνουν τους αναπληρωτές από τα σωματεία τους!

Απαιτούμε:               

  • Να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μελών Δ.Σ. των συλλόγων τους
  • Την εξίσωση όλων των εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών.
Για το Δ.ΣΣυμπαράσταση στον αγώνα του Σωματείου Καθαριστριών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης
Το ΔΣ του Συλλόγου μας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων όλης της χώρας. Αιτήματα που είναι ανάλογα με τα αντίστοιχα των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου μας για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.
Οι εργαζόμενες/οι – καθαρίστριες/στες στα σχολεία έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα λόγω της συστηματικής αδιαφορίας της Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων, των συνεχιζόμενων και επί σειρά ετών και από όλες τις κυβερνήσεις απαράδεκτων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και προς τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής χρονιάς διεκδικούν:
• Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής & ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
• Αποζημίωση για αίθουσες οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο myschool και καθαρίζονται δωρεάν σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
• Ασφάλεια και ΟΧΙ επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, καμία απόλυση εργαζόμενης από δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.
• Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων και καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία (Παιδείας και Εργασίας) να ανταποκριθούν στο αίτημά τους για συνάντηση και συζήτηση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
 
Για το Δ.Σ
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: