Ψωνίζουμε Από Την Τοπική Αγορά. Στηρίζουμε Τους Δικούς Μας Ανθρώπους.Αυτές τις γιορτές
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ψωνίζουμε Από Την Τοπική Αγορά. Στηρίζουμε Τους Δικούς Μας Ανθρώπους.Αυτές τις γιορτές

Ψωνίζουμε Από Την Τοπική Αγορά. Στηρίζουμε Τους Δικούς Μας Ανθρώπους.Αυτές τις γιορτές

Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης βιώνουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και έντονο προβληματισμό την δραματική κατάσταση της τοπικής αγοράς. Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο Νομό μας. Συγχρόνως όμως και την ανασφάλεια των υπαλλήλων στις επιχειρήσεις μας. Είτε πρόκειται για καταστήματα στο κέντρο των πόλεων μας είτε για καταστήματα στις συνοικίες και στα χωριά μας. Την αγωνιώδη και δύσκολη προσπάθειά τους για την επιβίωση. Τον αγώνα που δίνουμε για να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας «ζωντανά» αλλά και να κρατηθούν όρθιοι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ίδιοι τους.

Όλα αυτά τα χρόνια Ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας  ακούει με προσοχή και σεβασμό τον κόσμο της αγοράς, ανταλλάσσει απόψεις και συζητά με τους μαγαζάτορες, τους επαγγελματίες, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους. Τα Μέλη του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας  είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Είμαστε ανήσυχοι και ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας και ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τις αγωνίες και τα προβλήματά όλων. Αν θα βγει το νοίκι, πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί και οι μισθοί των υπαλλήλων, πώς θα ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της οικογένειας κτλ. Μέρες καλές, μέρες κακές, μέρες άγχους γιατί η αγορά δεν είναι ποτέ σταθερή και κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από το 2010 με την οικονομική κρίση και τα μνημόνια η αγορά βίωσε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση που πρωτίστως έθιξε τα μικρά καταστήματα. Τα χρόνια της σκληρής λιτότητας χιλιάδες από αυτά τα μαγαζιά έβαλαν λουκέτο και χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στην ανεργία και στις ουρές έξω από τον ΟΑΕΔ. Πάνω που ξεκίνησε από τις αρχές του 2019 να φαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας για όσα κατάφεραν και έμειναν ανοιχτά, ήρθε η υγειονομική κρίση να τσακίσει ό,τι απέμεινε. Σε συνδυασμό με τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης από κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση οι αγωνίες και οι δυσκολίες έγιναν ακόμα μεγαλύτερες.

Υπήρχε η ελπίδα ότι ίσως κάτι θα σωθεί αν δουλέψουμε τις ημέρες των γιορτών. Μήπως και καταφέρει το λιανεμπόριο να βγει από την «εντατική».

Για όσα καταστήματα καταφέρουν να λειτουργήσουν, ας αποφασίσουμε όλες και όλοι εμείς ότι θα στηρίξουμε την προσπάθειά τους. Είναι οι διπλανοί μας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι είναι ο τόπος μας και έχει σημασία να είναι ανοιχτά και αύριο τα μαγαζιά τους. Η ουσιαστική όμως βοήθεια θα πρέπει να έρθει κυρίως από την κυβέρνηση αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση με αναγκαία και στοχευμένα μέτρα στήριξης για την επιβίωση τους.

Για να μην υπάρξουν άλλα λουκέτα. Για να μην αυξηθεί κι άλλο η ανεργία. Για να μην υπάρξουν άλλες οικογένειες σε ανασφάλεια. Ας σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους και ας προσπαθήσουμε να ψωνίσουμε, όσο μπορεί ο καθένας και η καθεμία, από την τοπική μας αγορά. Ας φροντίσουμε σήμερα γιατί αύριο θα είναι αργά. Άλλωστε όταν καίγεται το σπίτι του γείτονά μας τότε η φωτιά γρήγορα θα έρθει και στο δικό μας σπιτικό.

Με αισιοδοξία, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση και σωστή τήρηση των κανόνων προστασίας θα τα καταφέρουμε. 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: