Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Ψύχραιμο» στο νέο σκηνικό το Χρηματιστήριο
Οι τράπεζες οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

«Ψύχραιμο» στο νέο σκηνικό το Χρηματιστήριο


Με απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπάθεια διαχείρισης των νέων δεδομένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Απόρροια της χθεσινής νέας αύξησης των επιτοκίων από την Fed, αναμενόμενης και εν πολλοίς προεξοφλημένης, οι ρευστοποιήσεις από την πλευρά των πωλητών σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Ηπιότερη η διόρθωση στην Αθήνα, κυρίως λόγω της χθεσινής προεξόφλησης με την “ουρά” πωλήσεων μικρότερη απ’ ότι στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 12.684 (-0,75%) ο DAX, στις 7.204 (-0,45%) ο FTSE100, με την προθεσμιακή αγορά στην Wall Street στο “κόκκινο” .

Σε αυτό το κλίμα, στο ΧΑΑ οι πρώτες εντολές-από την προσυνεδρίαση- “έδειξαν” την τάση, σε συνέχιση της χθεσινής διόρθωσης αλλά με την περιοχή των 818 μονάδων να λειτουργεί σαν ανάχωμα. Πρώτη επιβεβαίωση-με γνώμονα την τεχνική ανάλυση- απαιτούνται τουλάχιστον άλλες 2, στη σημερινή-αυριανή συνεδρίαση. Ενδεχόμενο “κλείσιμο” εβδομάδος πάνω από τις 818 διατηρεί ενεργό το long ενδεχόμενο για τον Σεπτέμβριο.

Στις 824,19 μονάδες (-0,17%) ο ΓΔ, στις 1.989 (-0,21%) ο FTSE25, στις 550 (0,10%) ο ΔΤΡ.

Με την αξία συναλλαγών στα 5,9 εκατ. νωρίτερα-στις 11.10′- εστιασμένες σε μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Byte, ETE, Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank, Autohellas κ.α.

Ενθαρρυντική ένδειξη η ενεργοποίηση αντανακλαστικών-από “ισχυρά χέρια”- με γνώμονα επιχειρηματικές εξελίξεις και ενέργειες υπέρ των μετόχων.

Ενδεικτικές οι περιπτώσεις της Byte, με αυξημένες συναλλαγές στα 3,495 (6,55%) με θεαματικά αυξημένες συναλλαγές και της Autohellas, επίσης με υψηλό τζίρο στα 10,16 (5,61%).

Περιπτώσεις, που ενισχύουν την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως όταν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι και αναπτύσσονται συνέργειες η επενδυτική κοινότητα ανταποκρίνεται.

Κρατάμε τις περιπτώσεις των Byte, Autohellas στα θετικά της πρώτης ώρας, παράλληλα με την ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης. Κυρίως όμως της προκαταβολικής “τιμολόγησης” της χθεσινής κίνησης της Fed και των άμεσων/πρώτων συνεπειών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: