ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πύργος: Δικαστική δικαίωση για 45χρονο άνεργο δανειολήπτη – Κούρεμα 60% σε δάνειο 90.000 ευρώ

Πύργος: Δικαστική δικαίωση για 45χρονο άνεργο δανειολήπτη – Κούρεμα 60% σε δάνειο 90.000 ευρώ

«Κούρεμα» 60% σε δάνεια 90.000 ευρώ εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πύργου παρέχοντας σημαντική ανακούφιση στον 48χρονο δανειολήπτη από τον Πύργο άνεργο και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Εκτός από το σημαντικό «κούρεμα», η απόφαση του Ειρηνοδικείου προβλέπει μηδενικές καταβολές για τα επόμενα τρία χρόνια και στη συνέχεια την αποπληρωμή του υπόλοιπου 40% σε βάθος 20 ετών με μηνιαία καταβολή 143 ευρώ. Παράλληλα, το σπίτι του δεν βγαίνει στο «σφυρί», καθώς προβλέπεται η εξαίρεση της κύριας κατοικίας από την εκποίησης, ενώ εξαιρούνται και τα δύο αγροτεμάχια του 48χρονου από την εκποίηση, καθότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον στον πλειστηριασμό τους.

Ο 48χρονος, εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος και είχε λάβει στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια την προηγούμενη δεκαετία, καθώς είχε ικανοποιητικό εισόδημα Ωστόσο, ο μισθός του μειωνόταν διαρκώς και λίγο αργότερα έμεινε άνεργος, με συνέπεια από το 2010 να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις των δανείων.

Το 2013 προσέφυγε στον αποκαλούμενο νόμο «Κατσέλη» για να βρει διέξοδο ελάφρυνσης, καθώς η οικονομική του κατάσταση είχε επιδεινωθεί δραματικά. Σήμερα παραμένει άνεργος και μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι η εργασία της συζύγου του, για την οποία αμείβεται με πολύ χαμηλό εισόδημα.]

Ο συνήγορος του υπερχρεωμένου νοικοκυριού, Γιώργος Τσουκαλάς, δικηγόρος Πύργου Ηλείας και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, τονίζοντας ότι «προστατεύει και βοηθά αποτελεσματικά το ελληνικό αυτό νοικοκυριό» υπογραμμίζοντας τον διττό στόχο που επιτυγχάνεται με την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: