Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πύργος: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με γενική απεργία»

Πύργος: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με γενική απεργία»Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες τα Πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου φορέα και μαζικοί φορείς της Ηλείας, όπου και ζήτησαν μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων οι οποίοι συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου, στάθηκαν τόσο στην τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, όσο φυσικά και στα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι εκπαιδευτικοί, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, οι συνταξιούχοι και γενικότερα όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Όπως μάλιστα αναφέρθηκε, μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, θα ακολουθήσει πορεία προς το σταθμό του ΟΣΕ Πύργου, προκειμένου για μία ακόμα φορά να τιμηθεί η μνήμη των 57 νεκρών αυτής της τεράστιας τραγωδίας για τη χώρα μας.

 

Νίκος Λοχοβίτης: «Το δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι αμείλικτο. Ή οι ζωές μας, ή τα κέρδη τους»

Πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Νίκος Λοχοβίτης πρόεδρος ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας που δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δύο βδομάδες μετά τα Τέμπη, σε όλη τη χώρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι κινητοποιήσεις, με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση. Έτσι και εμείς εδώ δυναμώνουμε τον αγώνα μας με γενική απεργία, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι εγκληματικές πολιτικές τους. Είναι ξεκάθαρο ότι το έγκλημα στα Τέμπη και οι 57 νεκροί δεν οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος ή αμέλεια. Είναι το κράτος των ολίγων που με την εμπορευματοποίηση υποβαθμίζει την ανθρώπινη ζωή, στη λογική κόστος- όφελος. Κόστος είναι οι ζωές μας και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το δίλλημα που τίθεται μπροστά μας είναι αμείλικτο. Ή οι ζωές μας, ή τα κέρδη τους. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς, εμπορικούς, επαγγελματικούς συλλόγους, όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου στις 10 το πρωί. Να νεκρώσει ο Πύργος, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα αυτό».

 

Χρήστος Γαρύφαλλος : «Όλοι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις»

Ο κ. Χρήστος Γαρύφαλλος πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας- Ζαχάρως από την πλευρά του τόνισε:

«Ο σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας- Ζαχάρως, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Πολλοί εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν να πληρώσουν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη διοίκηση των σιδηροδρόμων. Επιβάλλεται να αποκαλυφθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την αφαίρεση των 57 ζωών, εδώ και τώρα όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί. Όσοι πιστεύουν ότι με αστείους επικοινωνιακούς χειρισμούς, δήθεν θλιμμένους υπουργούς, συγνώμες, αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και επιτροπές διερεύνησης, θα καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την τραγωδία, πλανώνται πλάνην οικτρά. Τα χέρια τους έχουν βαφτεί με αίμα αθώων ανθρώπων και η ελληνική κοινωνία αξιώνει βαρύτατη τιμωρία για τους εγκληματίες. Κανείς δε μπορεί να δεχτεί να λειτουργεί ένα κράτος στη λογική «πάμε και όπου βγει». Είδαμε που οδηγεί αυτό. Κανείς δε πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, με μόνο σκοπό το εύκολο κέρδος, για τα συμφέροντα σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Είναι ώρα να μπει ένα τέλος στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Όλοι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις».

Σία Ξενοστάθη: «Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, για να τιμωρήσουμε αυτή την πολιτική»

Ακολούθως η κα Σία Ξενοστάθη από την ομάδα γυναικών Πύργου, μέλος της ΟΓΕ ανέφερε:

«Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε σχέση με την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν σκοπό το κέρδος ορισμένων ομίλων και τη δική μας ζωή τη βλέπουν στα κόστος. Εμείς καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, για να τιμωρήσουμε αυτή την πολιτική και να μη ξεχαστεί το έγκλημα αυτό, γιατί θα γίνουν και αλλά εγκλήματα τα οποία τα έχουμε δει και στο παρελθόν. Όπως εγκλήματα σε χώρους δουλειάς, με την πανδημία κόσμος που πέθανε, που απαξιώθηκε τελείως η ανθρώπινη ζωή, που δεν υπήρχαν ΜΕΘ, αλλά και που δεν υπάρχουν χώροι ασφαλείς στα σχολεία, στις μεταφορές και γενικότερα. Διεκδικούμε την ασφάλεια και αυτά που δικαιούμαστε τον 21ο αιώνα, που έχουμε τέτοια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, αλλά δε χρησιμοποιούνται για τις δικές μας ανάγκες ακριβώς επειδή είναι κόστος. Για αυτό καλούμε η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου να συνεχιστεί και να τιμωρήσει αυτό που φταίει τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές και την πολιτική της Ε.Ε.»

 

Στέλλα Αναστασίου: «Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις προηγούμενων ημερών δείχνουν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης»

Η κα Στέλλα Αναστασίου πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας στη δήλωσή της ανέφερε:

«Και η ΕΛΜΕ Ηλείας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη  νεολαία και όλο το λαό να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις προηγούμενων ημερών δείχνουν το δρόμο. Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης ώστε το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί. Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική αιτία αυτής της τραγωδίας. Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους. Πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, της πολιτικής της απελευθέρωσης των αγορών, θυσιάζουν την ασφάλεια των επιβατών στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Μετράνε την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος. Η ζωή μας δεν είναι κόστος, έχει αξία. Αυτή την πολιτική του κόστους- οφέλους τη γνωρίζουμε καλά και στα δημόσια σχολεία. Όλοι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδοτήση του δημοσίου σχολείου που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο το λαό. Όλοι μαζί να φωνάξουμε καμία συγκάλυψη…».

 

Νίκος Σπηλιόπουλος: «Όλοι την Πέμπτη στην κεντρική κινητοποίηση»

Ο κ. Νίκος Σπηλιόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου τόνισε:

«Όλοι την Πέμπτη στην κεντρική κινητοποίηση, στην πλατεία να την γεμίσουμε και να βροντοφωνάξουμε ότι φτάνει πια η κοροϊδία από την κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών. Όλα αυτά που γίνονται για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και τίποτα άλλο. Όλοι μαζί στον αγώνα».

 

Πέτρος Καπαρέλης: «Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι ο λαός σήκωσε το ανάστημά του»

Ο κ. Πέτρος Καπαρέλης από το Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ ανάφερε:

«Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι ο λαός σήκωσε το ανάστημα του μέσα από ένα μέτωπο κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής για την κερδοφορία και την ιδιωτικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων και εταιριών. Ακόμα και σήμερα βλέπουμε ότι προσπαθούν να περάσουν νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Για αυτό ακριβώς το λόγο εμείς οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση και καλούμε όλους τους συνταξιούχους, για να ανατραπεί μια πολιτική που οδηγεί τον λαό σε εξαθλίωση και φτώχια».

 

Ανδρέας Ασημακόπουλος: «Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία»

Ο κ. Ανδρέας Ασημακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας στη δική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Ο Σύλλογος μας καλεί όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία του Πύργου, να παραβρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι μια δολοφονία κατά των παιδιών μας, μια δολοφονία κατά της νέας γενιάς. Θα πρέπει με αφορμή αυτό και μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συνέχεια αγώνα, να αλλάξουμε τα δεδομένα που μας έχουν επιβάλει τόσα χρόνια. Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, η ίδια μας η επιβίωση έχει μεγαλύτερη αξία, από ότι έχουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Με αυτό και με την ελπίδα ότι με μαζικές κινητοποιήσεις μπορεί κάτι να γίνει, θεωρώ ότι όλοι πρέπει να είμαστε στην κεντρική πλατεία Πύργου».


Χρήστος Τσαγκάρης: «Οι συνταξιούχοι σαν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συμμετέχουν στην απεργία»

Ο κ. Χρήστος Τσαγκάρης, πρόεδρος ΙΚΑ και περιχώρων ανέφερε:

«Οι συνταξιούχοι σαν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συμμετέχουν στην απεργία στις 10 το πρωί και καλούν όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος και να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε αυτά που συμβαίνουν. Να μην γίνει άλλο τέτοιο έγκλημα, να παρθούν μετρά και να πληρώσουν όσοι ευθύνονται».


Γιάννης Γεωργίου: «Διεκδικούμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και όχι στο ξεπούλημα των υπηρεσιών στην Υγεία»

Τέλος ο κ. Γιάννης Γεωργίου από το σύλλογο εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου τόνισε:

«Συμμετέχουμε στην απεργία στην κεντρική πλατεία Πύργου για να διατρανώσουμε όλοι μαζί το έγκλημα Τεμπών και να διεκδικήσουμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και να πούμε όχι στο ξεπούλημα των υπηρεσιών στην Υγεία και τις μεταφορές και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

 

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: