Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΠΥΡΓΟΣ-Επιβράβευση εθελοντών κοινωνικού φροντιστηρίου

ΠΥΡΓΟΣ-Επιβράβευση εθελοντών κοινωνικού φροντιστηρίου

ΠΥΡΓΟΣ-Επιβράβευση των εθελοντών εκπαιδευτικών αλληλέγγυων

Η ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Μια πολύ ωραία εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με την επιβράβευση των εθελοντών εκπαιδευτικών αλληλέγγυων με υψηλό αίσθημα κοινωνικής συναντίληψης.
(Θα ακολουθήσουν Ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό, με όλα τα ονόματα των βραβευθέντων, δοσμένο τμηματικά).

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!!

Το άνοιγμα της ωραίας και σεμνής εκδήλωσης από τον πρωτοπόρο Χρήστο Αθανάσουλα

Πριν δημοσιεύσω την τελευταία φωτογραφία μαζί με όλα τα ονόματα των βραβευθέντων, γράφω δυο λόγια για τον πρωτοπόρο για τον τόπο μας και πρωτεργάτη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Χρήστο Αθανάσουλα, που μίλησε πρώτος στο άνοιγμα της εκδήλωσης.
Ο κ. Αθανάσουλας ξεκίνησε με μια υπέροχη φράση : Για 6η χρονιά ολοκληρώσαμε ένα ταξίδι αλληλεγγύης!! Εμείς χαιρόμαστε, όταν χαίρεται και ο διπλανός μας… Και αναφέρθηκε σε μια φράση, που είχε πει παλαιότερα ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος : Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός χρειάζεται κάθε εποχή!!
Συνεχίζοντας ο κ. Αθανάσουλας είπε ότι είναι μαζί μας άνθρωποι τριών γενεών : Συνταξιούχοι, εν ενεργεία και αδιόριστοι καθηγητές.
Ακολούθως ο κ. Αθανάσουλας εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον κ. Βασίλη Σωτηρόπουλου, έναν αγνό συνοδοιπόρο του αισθήματος κοινωνικής ευαισθησίας και συναντίληψης.
Τέλος ευχαρίστησε τον νέο Δήμαρχο Πύργου, για την παραχώρηση του κτιρίου στέγασης, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, καθώς επίσης για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε τον Οκτώβριο του 2018, που ένεκα της βοήθειας αυτής δεν έκλεισε και συνεχίζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο!!
(Στ η φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά ο γιος φιλολόγου, φιλόλογος και ο ίδιος Τάκης Δόξας, εγγονός του Ποιητή του Φωτός Τάκη Δόξα, η μαθηματικός Βούλα Παπαδόπουλου, ο δημιουργός οικονομολόγος Χρήστος Αθανάσουλας, η συντονίστρια και της γραμματειακής υποστήριξης Έφη Κυριακοπούλου και ο συνθεμελιωτής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου φυσικός Βασίλης Σωτηρόπουλος).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ : Στον δείκτη κοινωνικής αντίληψης ο Πύργος βρίσκεται στους καλύτερους Δήμους της χώρας

Σαν μια γιορτή ανθρώπινης ευαισθησίας ήταν η εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης του σημαντικού έργου που προσφέρουν συμπολίτες εκπαιδευτικοί παρέχοντας εθελοντική εργασία, μέσα από την τοπική κυψέλη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον τόπο μας.
Για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή Πύργου τους επιβράβευσε με τιμητικά διπλώματα Πιστοποίησης Κοινωνικής Προσφοράς, τα οποία επέδωσε προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.
Στο καλωσόρισμά του ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε αναφορά στην έννοια της ανθρώπινης υπόστασης και στις ευαισθησίες των ανθρώπων με τα ψυχικά χαρίσματα, αλλά και την εσωτερική εκείνη δύναμη, που τον ωθεί σε πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Αντωνακόπουλος είπε, κινδυνεύουμε από άνθρωποι να γίνουμε άτομα και κάτι τέτοιο είναι λάθος.
Μέσα σε σαράντα χρόνια έχουν γίνει τεράστιες μεταβολές. Ανισότητες υπήρχαν πάντα, αλλά σήμερα έχουν επιδεινωθεί. Οι συλλογικότητες προασπίζουν τους αδύναμους οικονομικά ανθρώπους.
Και ο κ. Δήμαρχος κατέληξε επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο των πρωτοποριών μέσα στο κοινωνικό σύνολο και που διαμορφώνουν το προτσές των αλλαγών και μετεξελίξεων. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος ότι οι πρωτοπορίες είναι αυτές που τραβούν την κοινωνία μπροστά και αυτό το ρόλο παίζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Ο δείκτης της κοινωνικής ευαισθησίας είναι υψηλός και σε αυτόν τον δείκτη της κοινωνικής αντίληψης ο Πύργος είναι στους καλύτερους Δήμους της χώρας.
Λίγο πριν τις βραβεύσεις ο Δήμαρχος Πύργου έπλεξε το εγκώμιο του άριστου εκπαιδευτικού και βραβευθέντες υπό του ίδιου κ. Βασίλη Σωτηρόπουλου, τον οποίο, όπως είπε τον είχε Καθηγητή στο πάλαι ποτέ Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου.
(Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος βραβεύει τον κ. Βασίλη Σωτηρόπουλου και δίπλα του είναι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαδημητρίου. Στα αριστερά πίσω διακρίνεται ο πρωτεργάτης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Χρήστος Αθανάσουλας).

ANK

Δημοσιογράφος ΑΝΚ
Σχολιασμός

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: