Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πύργος: Νέα προσπάθεια για το έργο στο Επαρχείο

Πύργος: Νέα προσπάθεια για το έργο στο Επαρχείο

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες όσον αφορά το έργο της «Αστικής ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα από το μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη», στον λόφο του Επαρχείου.

Παράλληλα, επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με κάθε τρόπο το σημαντικό αλλά και πολύπαθο έργο, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να οριστεί νέος ανάδοχος για να αναλάβει το έργο, μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, αφού με την εταιρία που διαχειρίζεται σήμερα το έργο βρίσκεται ήδη δικαστική διαμάχη, ενώ όπως είναι γνωστό έχει ζητήσει και η ίδια τη διάλυση της συγκεκριμένης εργολαβίας.

«Πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Το θέμα για εμάς δεν έχει τελειώσει και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Διαχειριστική Αρχή» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» αναφορικά με το νέο ανάδοχο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε επίσης πως αν συμβεί αυτό, δηλαδή να αναδειχθεί νέος εργολάβος για το έργο στο Επαρχείο μέσω της διαπραγμάτευσης, ο Δήμος Πύργου δεν θα καταθέσει προσφυγή κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει δεκτή την ένσταση της ανάδοχου εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο της «Αστικής ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου».

Η συγκεκριμένη ένσταση (σ.σ. αίτηση θεραπείας) που κατέθεσε η ανάδοχος εταιρία αφορούσε την απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Πύργου, σύμφωνα με την οποία είχε απορριφθεί η αίτηση διάλυσης της εργολαβίας που είχε υποβάλλει η εταιρία. Σύμφωνα με τον Δήμου Πύργου, έχει πληρωθεί πλήρως και ολοσχερώς το χρηματικό ποσό το οποίο αφορούσε τους λογαριασμούς που είχε υποβάλλει η ανάδοχος για τις μέχρι τότε εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: