Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΠΥΡΓΟΣ – Παρουσίαση του σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας

ΠΥΡΓΟΣ – Παρουσίαση του σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας

Στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση του σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, αλλά και η παρουσίαση του τηλεοπτικού σποτ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που σα στόχο έχει την προσέλκυση εγχώριου τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης κατά την διάρκεια της παρουσίασης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλείται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες να δημιουργήσει προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης για την περιοχή ευθύνης της. Από τη μία βιώνουμε καταστάσεις που επηρεάζουν ολόκληρη τη χώρα, από την άλλη οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους να αποδείξουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά. Η Περιφέρεια με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο το οποίο βασίζεται σε δύο πυλώνες. Πρώτος πυλώνας ήταν η άμεση αντιμετώπιση των αναγκών που ανέκυψαν από την πανδημία. Μέσα από μια βαθιά συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της υγείας, της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων τον παραγωγικών φορέων και δεύτερος (πυλώνας) η επεξεργασία ενός σχεδιασμού για την επόμενη ημέρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Κοροβέσης ενώ υπογράμμισε: «Πέρα από τα μέτρα που έχουν λάβει ή θα λάβουν κυβέρνηση και ευρωπαϊκή ένωση θα πρέπει με όλα μας τα μέσα να κρατήσουμε όρθια την τοπική κοινωνία και οικονομία. Με γνώμονα αυτό, επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ώστε να υπάρχει γρήγορο αποτέλεσμα και να γίνει κοινά αποδεκτό από όλους. Στα πλαίσια αυτά, βρισκόμαστε εδώ : ο πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, τα επιμελητήρια ώστε να παρουσιάσουμε τις τρεις πτυχές του σχεδίου με τίτλο «εμείς για τον τόπο μας, εμείς για τους ανθρώπους μας»».

Ενίσχυση του τουρισμού

Πρώτος άξονας αυτής της προσπάθειας είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό η ΠΔΕ υλοποίησε ένα διαφημιστικό βίντεο που θα προωθηθεί μέσω διαδικτύου και social media με σκοπό την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας ως έναν ασφαλή και ποιοτικό προορισμό, προσεγγίζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού τουρισμού. «Ας είμαστε ρεαλιστές, το 2020 ο τουριστικός κλάδος θα βιώσει την πιο δύσκολη χρονιά του. Αξίζει να αναφέρουμε πως το μήνα Ιανουάριο του 2020, οι ενδείξεις πληρότητας που είχαμε ήταν στο +15% στην ΠΔΕ για το μήνα Μάρτιο και μετά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η ζημιά είναι μεγάλη, πλέον πρέπει να βλέπουμε μακριά… πρέπει να δυναμώσουμε μέσα από αυτές τις συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα, που μπορεί να έρθουν. Στη Δυτική Ελλάδα λοιπόν ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα, σε μία όχι ακριβή περιοχή, μία περιοχή όμορφη, με πολλές – πολλές αντιθέσεις και τοπία. Ακρογιαλιές, αξιοθέατα, αρχαιολογικοί χώροι, κέντρα διασκέδασης, θεματικός τουρισμός –καθιστούν την ΠΔΕ τον πιο άξιο προορισμό- Αρκεί… να την προωθήσουμε σωστά, ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κάθε πιθανού επισκέπτη» υπογράμμισε ο Ν. Κοροβέσης.

Κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων

Δεύτερος άξονας αυτής της προσπάθειας είναι το πρόγραμμα κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμα, αφορά στην κατάρτιση και εκπαίδευση των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον κλάδο του τουρισμού. «Το υλικό έχει γραφτεί από ειδικούς. Το Πανεπιστήμιο Πατρών κλήθηκε να οργανώσει εκπαιδευτικά τη δραστηριότητα – πρωτοβουλία, να ελέγξει και να πιστοποιήσει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, και στο τέλος να αξιολογήσει την προσπάθεια αυτή και να συντάξει την τελική έκθεση» τόνισε ο Ν. Κοροβέσης.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

 • Στην παροχή γνώσεων για τον covid-19
 • Στην παροχή βασικών γνώσεων για την επιδημιολογία
 • Στην ενημέρωση για τους τρόπους και τις πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού
 • Στην ενημέρωση για την επιβίωσή του και τη διασπορά του στο περιβάλλον
 • Γνώσεις στην ατομική και συλλογική προφύλαξη
 • Γνώση για γενικά μέτρα και διαδικασίες για την παρεμπόδιση της διασποράς του ιού στο εργασιακό περιβάλλον
 • Διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σε περίπτωση περιστατικού μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες
 • Γνώσεις για την ασφαλή απολύμανση των επιφανειών από το προσωπικό.

«Σκοπός του προγράμματος είναι να περιοριστούν ή ακόμη και να εκμηδενιστούν τα ρίσκα μίας ενδεχόμενης από τον ιό απειλής…. κάτι που δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα, όχι μόνο στην ίδια την επιχείρηση, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα τα πιο γενικευμένα και δραστικά μέτρα από πλευράς κυβέρνησης. Αυτό άλλωστε επιθυμούμε όλοι να αποφύγουμε, να είμαστε υγιείς …πρώτα από όλα, ώστε να εξασφαλίσουμε (α) την οικονομική ευημερία της αγοράς και (β) την κοινωνική συνοχή. Η Περιφέρεια ενισχύει αυτή τη συνεργασία Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων και αυτοδιοίκησης, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτισμού.

Στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων

Τρίτο άξονα της προσπάθειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία – καμπάνια  των επιμελητηρίων όπου η ΠΔΕ στηρίζει. Αφορά μία καμπάνια στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων.

«Στηρίζουμε τον τόπο μας – ψωνίζουμε από τον τόπο μας»

 • Στηρίζουμε τη δική μας παραγωγή
 • Στηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα
 • Στηρίζουμε τους δικούς μας εμπόρους
 • Στηρίζουμε τους δικούς μας επαγγελματίες
 • Στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους, Στηρίζουμε τον εαυτό μας

«Το «Στηρίζουμε τον τόπο μας – ψωνίζουμε από τον τόπο μας» πρέπει να γίνει σύνθημα για όλους μας, συνήθεια και τρόπος ζωής ταυτόχρονα. Ευκαιρία να το ξεκινήσουμε τώρα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μέσα από την οποία θα πρέπει να βγούμε δυνατοί και όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένοι. «Εμείς…. γιατί το εμείς έχει αξία, δεν αφορά την Πάτρα, δεν αφορά τον Πύργο, δεν αφορά το Αγρίνιο και το ιστορικό Μεσολόγγι, αφορά τους πολίτες ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας» όπως τονίζει ξανά και ξανά ο Περιφερειάρχης μας ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Οι αγρότες μας, οι επιχειρήσεις… ότι και αν παράγουν, το στήριγμα της οικονομίας μας – ο τουρισμός με τους εκπροσώπους του τις ξενοδοχειακές μονάδες, τα καταλύματα και την εστίαση … όλοι προσπαθούν να αντέξουν. …Και θα αντέξουν» επεσήμανε ο Ν. Κοροβέσης.

Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Από πλευράς της, η ΠΔΕ για πρώτη φορά διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Φθινόπωρο 2020». Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι η τόνωση του ηθικού των πολιτών, η ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ενίσχυση και τόνωση της αγοράς σε μία δύσκολη εποχή, τόσο για καλλιτέχνες όσο και για κλάδους που τους υποστηρίζουν. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, χορωδιακά και μουσικά σύνολα όπως επίσης συναυλίες από συγκροτήματα και ορχήστρες σύγχρονης και παλιότερης εποχής. Στόχος μας ένας και μοναδικός, ο πολίτης να ταξιδέψει μέσα από συνθέσεις του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, ώστε να ενισχυθεί και να διαδοθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Λίγο πριν από κάθε εκδήλωση, θα γνωστοποιείται η ημέρα και ο τόπος διεξαγωγής της. «Στηρίζοντας την τοπική οικονομία, στήνουμε στις πλατείες μία εξέδρα. Δίνουμε κίνητρο στον κόσμο να γεμίσει τα μαγαζιά και να απολαύσει μία όμορφη βραδιά με ακούσματα της Ορχήστρας Τσιτσάνη, του Μπάμπη Τσέρτου, του Αγάθωνα, του Κων/νου Φάμη, και πολλών άλλων καλλιτεχνών» υπογράμμισε ο Ν. Κοροβέσης ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του βίντεο που αφορά την προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

proti

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: