Πύργος: Προβληματισμός για την Κατακόλου - Τι λένε οι αυτοκινητιστές
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πύργος: Προβληματισμός για την Κατακόλου – Τι λένε οι αυτοκινητιστές
Πύργος: Προβληματισμός για την Κατακόλου - Τι λένε οι αυτοκινητιστές - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Πύργος: Προβληματισμός για την Κατακόλου – Τι λένε οι αυτοκινητιστέςΤον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι αυτοκινητιστές για το θέμα της  Κατακόλου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά το έργο που εκτελείται.

Τον χαρακτηρίζουν άκρως επικίνδυνο δρόμο επικαλούμενοι μάλιστα και τα ατυχήματα που έχουν ήδη σημειωθεί ιδίως στο τμήμα από Πύργο έως και Άγιο Ιωάννη.

Η στενότητα του δρόμου παρατηρείται με την ύπαρξη των νησίδων που μειώνουν ακόμα περισσότερο το ελεύθερο οδόστρωμα για την χρήση από τους οδηγούς ιδίως στο πρώτο τμήμα του δρόμου με αποτέλεσμα το ενδεχόμενου ατυχήματος λόγω της άγνοιας και των επισκεπτών είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Ο προβληματισμός αυτός έχει γίνει αντιληπτός και κατανοητός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για αυτό και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να επιτραπούν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα του δρόμου και θα μειώσουν το βαθμό επικινδυνότητας που αυτή την στιγμή έχει ο δρόμος Πύργου Κατακόλου.

Στα πλαίσιο αυτό πρόκειται μέσα στο προσεχές διάστημα οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας να ετοιμάσουν μία εισήγηση για τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στην υποεκτέλεση  μελέτη η οποία θα προωθηθεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση για ενσωμάτωση στο φάκελο του έργου  ώστε να μπορέσουν αυτές μετά από μία διαδικασία να τεθούν στην φάση της υλοποίησης

Παναγιώτης Τσαπάρας-Πρόεδρος Σωματείου Ταξί ο «Ερμής»
«Τρομερή επικινδυνότητα το βράδυ»

Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι όποιος επισκέπτης θέλει να επισκεφθεί το νομό Ηλείας τιμωρείται. Αφενός με το δρόμο Πατρών Πύργου ο οποίος ακόμα και αν βιάζεσαι ακόμα και αν είσαι ασθενοφόρο δεν μπορείς να πας πιο γρήγορα. Αφετέρου στη Κατακόλου έχουμε τη φαεινή ιδέα ότι πρέπει να φτιάξουμε κάποια κολονάκια γιατί αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα λόγω των ατυχημάτων που θα έχουμε. Μέρες που θα έχουμε κρουαζιέρα όπου θα έχουμε 50 τουριστικά λεωφορεία και οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να πηγαίνουμε σημειωτόν είτε με το ρυθμό που πηγαίνει ένα λεωφορείο είτε με ενός ποδηλάτου που μπορεί να πηγαίνει μπροστά.

Αυτό όπως καταλαβαίνεται θα δημιουργήσει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κατακόλου και γενικότερα στην ευρύτερη λειτουργία της περιοχής. Υπάρχει τρομερή επικινδυνότητα το βράδυ και θα δείτε ότι θα γίνουν πολλά ατυχήματα όπως ήδη έχουν γίνει στο κομμάτι πριν τον Αγιάννη

Κρητικός Δημήτρης-Ταξιτζής
«Δεν έχει ούτε λωρίδα έκτακτης ανάγκης»

Υπάρχει πρόβλημα με την Κατακόλου έχουν στενέψει το δρόμο από Πύργου έως και Αγιάννη και τώρα από ότι βλέπω θα στενέψουν και το υπόλοιπο τμήμα έως και την Κατάκολο.

Δεν έχει λωρίδα έκτακτης ανάγκης σκεφτείτε τι θα γίνει άμα μείνει ένα αυτοκίνητο και εδώ λέει κάποιος να φαρδύνει ένα δρόμο για να έχουμε δρόμο. Και εδώ εμείς τον έχουμε και τον γεμίζουμε με κορίνες εδώ στην Κατακόλου στον Πύργου Πάτρα. Για μένα είναι πολύ επικίνδυνο.

Κωνσταντίνος ΖαχαρόπουλοςΤαξιτζής
«Πρόχειρος δρόμος»

Για μένα είναι ένας πρόχειρος δρόμος  γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να είναι και επικίνδυνος. Δε ν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν δημιουργηθεί όλες αυτές οι νησίδες σε ένα δρόμο ο οποίος ήταν ήδη στενός. Θα μου πείτε ότι είναι ήπιας κυκλοφορίας.

Τώρα αυτά είναι λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αντιληφθούν όλοι με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με τις ίδιες ταχύτητες που κυκλοφορούσαν και πριν γίνουν αυτές οι πρόχειρες κατασκευές. Το αποτέλεσμα είναι ότι είναι ένας δρόμος που εγώ σαν αυτοκινητιστής, όχι πλέον προσέχω αλλά φοβάμαι να διασχίσω.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: