Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πύργος: Θα ζητήσουν μείωση αντικειμενικών αξιών
Πύργος: Θα ζητήσουν μείωση αντικειμενικών αξιών

Πύργος: Θα ζητήσουν μείωση αντικειμενικών αξιών

Τα νέα δεδομένα με τις υπερβολικές αυξήσεις σε αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αν. προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Τσίκας, ο Αν. προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Γιώργος Αντωνόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης Δημάρχου σε Τεχνικά-Πολεοδομικά θέματα Τάκης Χρονόπουλος και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κατοίκων Κούβελου Γιώτης Κανελλόπουλος.

Εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τόσο στον Πύργο όσο και στις τοπικές κοινότητες, καθώς και σε υποβαθμισμένες περιοχές, γεγονός που θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας στην οικονομική ανάκαμψη της κοινωνίας.

Ο κ. Αργυρόπουλος, ενημέρωσε πώς το θέμα θα τεθεί και προς συζήτηση και στο προσεχώς Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου ο Δήμος Πύργου να καταθέσει εγκαίρως τις ενστάσεις του, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: «Προσανατολιζόμαστε, στο να ζητήσουμε μια οριζόντια μείωση για τις τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων τόσο στον Πύργο όσο και τις τοπικές κοινότητες. Ωστόσο θα υπάρξουν και κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις μείωσης για υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, όπως ο Κούβελος όπου οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: