Πύργος: Ξεχωριστή η φετινή «Λευκή Νύχτα»!
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πύργος: Ξεχωριστή η φετινή «Λευκή Νύχτα»!
Πύργος: Ξεχωριστή η φετινή «Λευκή Νύχτα»! - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Πύργος: Ξεχωριστή η φετινή «Λευκή Νύχτα»!

Μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 20 Αυγούστου τη Λευκή Νύχτα, όπου και θα τραγουδήσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές στην ελληνική μουσική σκηνή.

Για το μεγάλο αυτό γεγονός όπου όλοι ελπίζουν να συμβάλλει και στην οικονομική ανάπτυξη των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, που … παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για τη χώρα, έδωσαν συνέντευξη τύπου χθες ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης.

Ηλίας Ξανθούλης: «Θα υπάρχουν μεγάλες προσφορές στα καταστήματα, καθώς και αφθονία στα προϊόντα»

Πρώτος μίλησε ο κ. Ξανθούλης που τόνισε καταρχήν για την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στην πρωτεύουσα του νομού.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με τον δήμο Πύργου για πρώτη φορά συνδιοργανώνουν τη Λευκή Νύχτα, στις 20 Αυγούστου, ύστερα από δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας. Η κεντρική συναυλία θα είναι από τον κ. Χατζηγιάννη, ενώ θα υπάρχουν και πολύ μεγάλες προσφορές στα καταστήματα, καθώς και αφθονία στα προϊόντα.

Ευχαριστώ τον δήμαρχο και γενικότερα τον δήμο Πύργου για τη βοήθεια που μας παρέχουν φέτος, όπου για πρώτη φορά θα είναι συνδιοργανωτές».

Ακολούθως ο κ. Ξανθούλης γνωστοποίησε ότι φέτος θα υπάρχουν τέσσερα τοπικά μουσικά σχήματα και DJ σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, που θα συμβάλλουν στο να υπάρχει μουσική σε όλο το κέντρο του Πύργου.

«Θα υπάρχει στην πόλη μουσική με τέσσερα τοπικά σχήματα-συγκροτήματα που θα παίξουν, καθώς και δύο DJ. Τα συγκροτήματα θα είναι στο Ταχυδρομείο (Ξενοπανάγος), στην πλατεία ΟΤΕ (Αλεξανδρόπουλος), στην πλατεία Ιατρίδη (Μανώλης Καλογερόπουλος) και στη συμβολή Γερμανού & Αιόλου (Στ. Θεοδόσης). Οι DJ θα είναι στην Ερμού και στην 28η Οκτώβριου».

Επίσης ο κ. Ξανθούλης ανέφερε πως ο Εμπορικός Σύλλογος θα βάλει 10.000 ευρώ, ο δήμος Πύργου 8.000 ευρώ, ενώ με 2.500 ευρώ συμμετέχει και το Επιμελητήριο Ηλείας. Από τον πρόεδρο του Συλλόγου επισημάνθηκε επίσης ότι φέτος δεν θα ληφθούν χρήματα από τους επαγγελματίες της πόλης.

«Με απόφαση προσωπική μου και του συμβουλίου δε θα πάρουμε φέτος χρήματα από επαγγελματίες, ενώ ζητήσαμε βοήθεια από το σωματείο της εστίασης αλλά δεν μπορεί δυστυχώς να μας βοηθήσει».

Όσον αφορά το ωράριο όπου θα είναι ανοικτά τα καταστήματα ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το ωράριο θα είναι από τις 8 έως τις 3 το πρωί για τα καταστήματα. Άλλαξε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, που διόρθωσε ένα λάθος που έγινε και ζητώ συγγνώμη από όλους τους επαγγελματίες.

Δυστυχώς για τους μικρούς μας φίλους φέτος δεν θα υπάρχει καραγκιόζης, γιατί ο δήμος πρόλαβε και τον έκλεισε πριν από μας».

Τέλος ο κ. Ξανθούλης ευχαρίστησε το Ξενοδοχείο Όλυμπος για τα δωμάτια που διέθεσε και την εξαίσια τιμή που έκανε για τη διαμονή του συγκροτήματος και του κ.Χατζηγιάννη, καθώς και το ξενοδοχείο Πάνθεον.

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η αγορά του Πύργου είναι η καλύτερη στην Ηλεία»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τόνισε για αυτή την σπουδαία διοργάνωση.

«Η Λευκή Νύχτα αναδεικνύεται ένας σημαντικός θεσμός για την οικονομία της πόλης μας και τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για την ψυχαγωγία του κόσμου. Ο Εμπορικός Σύλλογος πρωτοστατεί στην εκδήλωση και ο δήμος Πύργου συνδράμει με σημαντική βοήθεια. Θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μας εκφράζουν όλους και όλοι πρέπει να βοηθούν και να συμμετέχουν. Είναι μια διαφήμιση για την πόλη και βοηθά στην εξωστρέφεια. Η πόλη θέλει ακόμα λευκό, αρκετό σκοτάδι είχε στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ο Πύργος είχε στερηθεί πολλά και χρειάζεται νέο πνεύμα, μια στροφή στην κοινωνία, στήριξη της οικονομίας και των επαγγελματιών που μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της φτώχιας, της ακρίβειας, της πανδημίας και του πληθωρισμού δουλεύουν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να υπάρξουν για την αγορά. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι καλύτερη ψυχολογία, με Χατζηγιάννη στο μουσικό μέρος, είναι καλύτερη οικονομία με ιδιαίτερες τιμές και προσφορές στις αγορές, είναι επικοινωνία, γιατί πιστεύω πως χιλιάδες κόσμος από όλο τον νομό θα έρθει στον Πύργο. Η αγορά του Πύργου είναι η καλύτερη στην Ηλεία, προσφέρει τα πάντα, με μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που δε βρίσκεις αλλού. Ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα και πρέπει να πρωτοστατεί, χωρίς να απαξιώνει ή να αδιαφορεί για τους άλλους, αλλά αυτός είναι ο ρόλος της πρωτεύουσας, δηλαδή να τραβάει μπροστά σε όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν βοηθήσει να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Καλώ όλους τους πολίτες να βγουν και να διασκεδάσουν, να ψωνίσουν και να περάσουν ένα όμορφο βράδυ. Όλες οι υπηρεσίες θα είναι σε εγρήγορση».

*** Για τους δρόμους που θα είναι κλειστοί για την Λευκή Νύχτα ο κ. Ξανθούλης τόνισε ότι αυτοί θα είναι η Πατρών από το ύψος του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, η Ερμού και η Γερμανού, όπως και όλοι οι κάθετοι.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: