Πύργος: Ξεκίνησε χθες η 32η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πύργος: Ξεκίνησε χθες η 32η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας
Πύργος: Ξεκίνησε χθες η 32η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Πύργος: Ξεκίνησε χθες η 32η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείαςΜε θέμα “Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής” ξεκίνησε χθες στον Πύργο η “ΛΒ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας”.  

Στην συνδιάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι Ορθοδόξων αυτοκέφαλων εκκλησιών και οι εντεταλμένοι των ιερών μητροπόλεων της εκκλησίας της Ελλάδας, της Κρήτης και τις Δωδεκανήσου, ενώ συμμετέχουν και εκπρόσωποι ξένων εκκλησιών.

Η συνδιάσκεψη ξεκίνησε χθες με τον καθιερωμένο αγιασμό και τους χαιρετισμούς του τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας κ.κ. Γερμανού, αλλά και του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ που είναι πρόεδρος της συνοδικής επιτροπής επί των αιρέσεων και κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Κατά την ομιλία τους τόσο ο κ.κ. Γερμανός, όσο και ο κ.κ. Σεραφείμ, στάθηκαν στην σημασία οι συνδιασκέψης και φυσικά της εκκλησίας στην Ελληνική κοινωνία, τονίζοντας ότι το θέμα στο οποίο έχει αφιερωθεί η συνδιάσκεψη, είναι ιδιαίτερα Επίκαιρο και φυσικά πολύ σοβαρό.

Χαρακτηριστικά για την παρουσία του στον Πύργο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ τόνισε:

“Εκφράζω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου και της συνοδικής επιτροπής επί των αιρέσεων πρός τον πρώην Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό για την τιμητική πρόσκληση της οργανώσεως της συνδιασκέψεως πανορθοδόξου στην εξαιρετική πόλη του Πύργου. Και φυσικά στην Μητρόπολη Ηλείας. Είναι μία Πανορθόδοξη απάντηση στην αίρεση, στην πλεκτάνη, στο ψέμα και για την ανάδειξη της αληθούς πίστεως για την σωτηρία του κόσμου”.

Η πρώτη εισήγηση η οποία έγινε χθες από τον κ. Θωμά Ιωαννίδη καθηγητή θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ αφορούσε το θέμα “η κατά γράμμα και κατά πνεύμα ερμηνεία της Αγίας Γραφής”.

Η συνδιάσκεψη θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί με τις υπόλοιπες εισηγήσεις και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την Γενική συζήτηση και την έγκριση των πορισμάτων.

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: