Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Qatargate: Άρση ασυλίας άλλων δύο ευρωβουλευτών θα ζητήσουν οι Βέλγοι εισαγγελείς
Qatargate: Άρση ασυλίας άλλων δύο ευρωβουλευτών θα ζητήσουν οι Βέλγοι εισαγγελείς

Qatargate: Άρση ασυλίας άλλων δύο ευρωβουλευτών θα ζητήσουν οι Βέλγοι εισαγγελείςΣύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica πρόκειται για τους Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο

Στη δεύτερη φάση της μπαίνει σύμφωνα με σημερινό άρθρο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica η έρευνα για το Qatargate και «είναι έτοιμο αίτημα για άρση ασυλίας μερικών ευρωβουλευτών».

Κατά την εφημερίδα, η δεύτερη αυτή φάση μπορεί να ξεκινήσει από αύριο κιόλας, με νέες έρευνες και άμεση αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο. Η La Repubblica προσθέτει, ότι οι Βέλγοι εισαγγελείς πληροφόρησαν το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, ότι θα στείλουν πολύ σύντομα αίτημα άρσης ασυλίας ευρωβουλευτών. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν, ότι πρόκειται, όπως φαίνεται, για δυο αιτήματα που αφορούν τους ευρωβουλευτές Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο. Προς το παρόν, σε ό,τι αφορά την Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρία Αρενά, οι έρευνες δεν φαίνεται να περνούν σε νέα φάση, με αίτημα άρσης της ασυλίας της.

Η La Repubblica προβλέπει, ότι αν το όλο θέμα εξετασθεί με γρήγορους ρυθμούς, η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μπορεί να κληθεί να εκφραστεί σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων για τον Ταραμπελά και τον Κοτσολίνο στις 16 Ιανουαρίου. Παράλληλα, εκτιμά ότι δεδομένης της έκτασης που έχει προσλάβει το σκάνδαλο, δύσκολα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην άρση. Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει, ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν, ότι «τουλάχιστον ένας Ιταλός ευρωβουλευτής, ο Αντρέα Κοτσολίνο, φέρεται να παρενέβη στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προαγωγή των συμφερόντων του Μαρόκου».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν βοηθός του Κοτσολίνο. Ο τελευταίος όμως σε δηλώσεις του έχει τονίσει, ότι «δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ευρώ για να δράσει με τρόπο που να αντιβαίνει στις υποχρεώσεις του». Σύμφωνα με την La Repubblica όμως, ο Τζόρτζι φέρεται να κατέθεσε ότι “υποθέτει” πως ο Παντσέρι μπορεί να έδωσε χρήματα στον Κοτσολίνο. «Μπορεί να ζητηθεί και η άρση ασυλίας του Μαρκ Ταραμπελά, ο οποίος ανήκε, με άμεσο τρόπο, στο δίκτυο Παντσέρι», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.

Τέλος, όσον αφορά στους δυο Ιταλούς κεντροαριστερούς ευρωβουλευτές, Αλεσάντρα Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι, τονίζεται ότι «μπορεί οι βοηθοί τους να ήταν μέρος του δικτύου Παντσέρι, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις, πως οι ίδιοι γνώριζαν, ότι πίσω από τον Παντσέρι δεν υπήρχε μια απλή ΜΚΟ, αλλά κράτη- διαφθορείς, τα οποία ήθελαν να εξαγοράσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: