Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ρεύμα: Τιμές ανάσας στους καταναλωτές – Η αγορά στενάζει από τις απανωτές ανατιμήσεις | Ειδήσεις Πάτρα νέα
ΠΑΤΡΑ

Ρεύμα: Τιμές ανάσας στους καταναλωτές – Η αγορά στενάζει από τις απανωτές ανατιμήσεις | Ειδήσεις Πάτρα νέα


Σε ποσοστά άνω του 30% κινούνται οι μειώσεις των χρεώσεων των προμηθευτών ρεύματος, όπως προκύπτει από την ανάρτηση των νέων τιμοκαταλόγων που θα ισχύουν για τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για τις φτηνότερες τιμές που έχουν ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, δηλαδή από την έναρξη λειτουργίας του νέου μηχανισμού που αφαίρεσε την ρήτρα αναπροσαρμογής και υποχρεώνει τις εταιρείες ενέργειας να προβλέπουν τις τιμές του επόμενου μήνα.
Αναλυτικά:

– ΔΕΗ: Για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται σε 39,7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh). Η τιμή αυτή είναι μειωμένη κατά 33% από τον Οκτώβριο (59,5 λεπτά ανά kWh). Στα 40,9 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 kWh.

– Elpedison: Χρέωση 38 λεπτά ανά kWh στο πρόγραμμα «Electricity Home Day», η οποία είναι μειωμένη κατά 36% περίπου από τον Οκτώβριο (59,05 λεπτά ανά kWh). Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο. Το «Elpedison

Συνέπεια Day» προσφέρεται με πάγιο 5 ευρώ αλλά και έκπτωση συνέπειας, χάρις στην οποία η χρέωση Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 35,27 λεπτά ανά kWh.

– Protergia: Η χρέωση είναι 39,5 λεπτά του ευρώ ανά kWh, από 57,63 λεπτά.

– ΗΡΩΝ: Για τον Νοέμβριο χρέωση 43,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, για το πρόγραμμα PROTECT 4 Home. Το πρόγραμμα αυτό είχε τον Οκτώβριο χρέωση στα 62 λεπτά (μείωση 29%).

– ΖeniΘ: Διαμορφώνεται στα 38,5 λεπτά ανά kWh τον Νοέμβριο. Η μείωση ανέρχεται σε 35% περίπου έναντι του Οκτωβρίου (58,9 λεπτά).

– Watt & Volt: Για τον Νοέμβριο 40,6 λεπτά ανά kWh, από 58,9 λεπτά ανά kWh τον μήνα που διανύουμε.

– Ελίν: Χρέωση στα 39,5 λεπτά ανά kWh, ελαττωμένη κατά 34% από τον Οκτώβριο (59,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

– Φυσικό αέριο: Διαμορφώνεται στα 35 λεπτά ανά KWh, από 59,4 λεπτά τον Οκτώβριο.

– Volton: Προσφέρει τιμολόγιο στα 39,6 λεπτά ανά KWh.

Η τελική τιμή που θα καταβάλουν οι καταναλωτές θα γίνει γνωστή μετά την ανακοίνωση και των επιδοτήσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επόμενη εβδομάδα.

ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΑΤΡΑΣ:«ΣΑΝ.. .ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ»

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Τάσος Νικολακόπουλος, επισημαίνει στην «Π», πως η νέα μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στην αγορά και ότι αυτό το οποίο βιώνει, τους τελευταίους 15 μήνες, μοιάζει με «ρευματο-κλοπή» διαρκείας αφού όλοι οι επαγγελματίες -χωρίς καμία εξαίρεση- νιώθουν ένα αόρατο χέρι μέσα στο ταμείο τους, να τους αρπάζει τις εισπράξεις.

Τάσος Νικολακόπουλος

Η αρχή έγινε με την ρήτρα αναπροσαρμογής ως προσωρινό μέτρο η οποία 3πλασιασε τους λογαριασμούς ρεύματος. Μάλιστα, οι έμποροι είχαν παρέμβει, από τον Αύγουστο του 2021, για την καταχρηστική ρήτρα, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη του πολέμου που επιδείνωσε την κρίση στην ενέργεια και έδωσε την ευκαιρία στους παρόχους να μετακυλίσουν όλο το κόστος στον τελικό καταναλωτή με συνέπεια από 0.08 η κιλοβατώρα να σκαρφαλώσει σχεδόν στο 1€ με το περιθώριο κέρδους, να θυμίζει καιρό πολέμου.

Και ο κ. Νικολακόπουλος σημειώνει: «Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Εμπορικός Σύλλογος έλαβε την πρωτοβουλία να βγει μπροστά, προσκαλώντας όλους τους φορείς της πόλης να καθίσουν σε ένα τραπέζι διαλόγου με θέμα το ενεργειακό και την ακρίβεια, για την διοργάνωση ενός συνεδρίου στις αρχές του Δεκέμβρη όπου σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς και το πανεπιστήμιο μας να παρουσιάσουν μεσο-μακροπρόθεσμες λύσεις».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: