Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Ριγμένος» δηλώνει ο κόσμος της βιομηχανίας σε επίπεδο επιδοτήσεων – Στο 55% από το 67% έπεσε η κάλυψη των ανατιμήσεων
«Ριγμένος» δηλώνει ο κόσμος της βιομηχανίας σε επίπεδο επιδοτήσεων - Στο 55% από το 67% έπεσε η κάλυψη των ανατιμήσεων

«Ριγμένος» δηλώνει ο κόσμος της βιομηχανίας σε επίπεδο επιδοτήσεων – Στο 55% από το 67% έπεσε η κάλυψη των ανατιμήσεων


Η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι ανακουφίζει τους καταναλωτές και περιορίζει τις διαμαρτυρίες και τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Οπως στα νοικοκυριά και τους αγρότες, ενισχυμένες έναντι του Αυγούστου είναι και οι επιδοτήσεις για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμα και για τα αρτοποιεία που ηλεκτροδοτούνται από παροχές βιομηχανικού ρεύματος. Ετσι, για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 60,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα, απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Στον αντίποδα, μικρότερη είναι η «προστασία» στις ανατιμήσεις για τις μεγαλύτερες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, με παροχή ισχύος πάνω από 35KVA, οι οποίες προμηθεύονται ρεύμα μέσω κυμαινόμενων τιμολογίων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απορρόφηση τον Αύγουστο μειώνεται στο 55% των ανατιμήσεων, από 67% περίπου τον τρέχοντα μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος των επιχειρήσεων κατανοεί πως, είναι αδύνατον μια κυβέρνηση να δαπανά κάθε μήνα, ποσά 2 δις. ευρώ για να στηρίξει την επιδοματική της πολιτική για τα τιμολόγια ρεύματος.

Πέτρος Μαντάς

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών Πέτρος Μαντάς, επισημαίνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει επιδείξει ανικανότητα να ελέγξει αν οι αυξήσεις στις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα, είναι «δικαιολογημένα» υψηλές σύμφωνα και με τις διεθνείς τιμές της ενέργειας ή αν υφίσταται στρέβλωση της αγοράς.

«Εμείς σαν φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων οι οποίες λειτουργούν εντός επιχειρηματικών πάρκων και βιομηχανικών περιοχών, έχουμε προτείνει λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες μας», τόνισε ο Πέτρος Μαντάς, ο οποίος επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα μπροστά σε αυτό το τοπίο που έχει διαμορφωθεί, «είναι υποχρεωμένη να αναπτύξει όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας, είτε είναι ανανεώσιμες είτε βασίζονται στον άνθρακα και επιπλέον να προωθήσει και προγράμματα εξοικονόμησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ δήλωσε πως ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ανήσυχος για το μέλλον, καθώς αυτή η επιδοματική πολιτική δισ. ευρώ, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αποκτήσει ξανά παρεμβατική δυνατότητα στην αγορά ενέργειας και στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών, μέσω ενός δημόσιου πυλώνα, καθώς η ενέργεια είναι στρατηγικός πυλώνας της οικονομίας και δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο των αγορών.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: