Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Ρήτρα ειρήνης» για αγροτικά εφόδια στη Ρωσία το 2023 βάζει η Bayer – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

«Ρήτρα ειρήνης» για αγροτικά εφόδια στη Ρωσία το 2023 βάζει η Bayer – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί


Αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Bayer ξεκαθάρισε ότι θα σταματήσει κάθε επιχειρηματική, διαφημιστική και επενδυτική δραστηριότητά της στην Ρωσία και τη Λευκορωσία, περιορίζοντας την παρουσία της εταιρείας, στα απολύτως αναγκαία προϊόντα υγείας και αγροτικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα η εταιρεία:

  • Σταματά δράσεις προώθησης και διαφήμισης
  • Επ αόριστον αναβολή κεφαλαιακών επενδύσεων
  • Απορρίπτει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στις δύο χώρες.

 

Στην περίπτωση των αγροτικών προϊόντων, η Bayer ξεκαθαρίζει ότι έχει ήδη ολοκληρώσει την διανομή εφοδίων στη Ρωσία που αφορούν καλλιεργητικές ανάγκες του 2022, ενώ αναφορικά με τις επόμενες χρονιές, δήλωσε πως θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα αποφασίσει σε δεύτερο χρόνο για τον αν θα συνεχίσει τις αποστολές. Όλα θα εξαρτηθούν από το εάν η Ρωσία σταματήσει την απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία μπαίνοντας ξανά στην οδό της διεθνούς διπλωματίας και της ειρήνης.

Απαντώντας σε φωνές που ζητούσαν μια ολοκληρωτική αποχώρηση της εταιρείας από τις εν λόγω αγορές, η Bayer αντιλαμβάνεται τα ηθικά ζητήματα που συνεπάγεται ένας πόλεμος για τις εταιρείες, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι η φύση της εταιρείας και το πεδίο δράσης της, την υποχρεώνει να συνεχίσει τη διάθεση των προϊόντων. Όπως αναφέρει, η διακοπή αποστολής προϊόντων όπως είναι αντικαρκινικά φάρμακα, προϊόντα υγείας για εγκύους και παιδιά, καθώς και σπόρων για την καλλιέργεια τροφίμων, θα είχαν ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των αρνητικών επιπτώσεων του πολέμου και την απώλεια ζωών.

Μάλιστα η εταιρεία, στέκεται και στις πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Γεωργίας των χωρών G7, οι οποίοι προσπάθησαν να καταστήσουν σαφές πως οποιαδήποτε αναστάτωση στην αλυσίδα παραγωγής και προσφοράς τροφίμων, θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για την επισιτιστική ασφάλεια του πλανήτη, με άμεσο αντίκτυπο στα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. 

Στο μεταξύ, η Bayer εστιάζει στον Ουκρανικό λαό που πλήττεται την περίοδο αυτήν από τον πόλεμο, εξασφαλίζοντας οικονομική βοήθεια, καταφύγιο και ασφαλή δίοδο εξόδου από την εμπόλεμη ζώνη στους 700 υπαλλήλους της εταιρείας στην χώρα. Επιπλέον, δημιούργησε ένα ταμείο αρωγής 3 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προχώρησε σε οικονομική βοήθεια και δωρεές προϊόντων υγείας όπως αντιβιοτικά για την περίθαλψη 27.000 Ουκρανών ασθενών.

 

 

 

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: