Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ρωσία: Oμάδα Ουκρανών σαμποτέρ προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα
Ρωσία: Oμάδα Ουκρανών σαμποτέρ προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα

Ρωσία: Oμάδα Ουκρανών σαμποτέρ προσπάθησε να εισέλθει στη χώραΣύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ εντοπίστηκαν και «αδρανοποιήθηκαν» από τις μυστικές υπηρεσίες

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας FSB ανακοίνωσαν σήμερα, ότι μία τετραμελή ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ “αδρανοποιήθηκε” χθες, ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία πρόκειται να ζητήσει σήμερα την αποπομπή της Ρωσίας από τη θέση του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα. «Αύριο (Δευτέρα) θα εκφράσουμε επισήμως τη θέση μας. Έχουμε ένα πολύ απλό ερώτημα: η Ρωσία έχει άραγε το δικαίωμα να παραμένει μόνιμο μέλος του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να είναι στον ΟΗΕ;», είπε μιλώντας αργά τη νύχτα των Χριστουγέννων στη διάρκεια ενός εθνικού τηλεμαραθώνιου.

Ο Κουλέμπα υπογράμμισε πως το ζήτημα της μόνιμης έδρας της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -μόνιμα μέλη είναι επίσης οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα- συζητείται ήδη στους διπλωματικούς κύκλους. Διευκρίνιζοντας πως το ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμη αναφερθεί στις συνεντεύξεις Τύπου και στις δημόσιες δηλώσεις ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας υποστήριξε πως «σε ένα κατώτερο επίπεδο, οι άνθρωποι θέτουν ήδη το ζήτημα τι θα πρέπει να γίνει με τη Ρωσία ώστε να μην αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: